Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Türkiye’nin başarısı için gerekeni yaparız!

Türkiye’nin başarısı için gerekeni yaparız!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, WADA toplantısında önemli açıklamalarda bulundu:

Türkiye’nin başarısı için gerekeni yaparız!

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yönetim kuruluna seçildiği Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) toplantısında gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılan icra kurulu toplantısında Türkiye’nin uyguladığı ‘dopinge karşı sıfır tolerans politikası’ ve ‘temiz spor’ hassasiyetlerinin altını çizen Kılıç, sadece doping yapan sporculara değil onların destekçilerine yönelik de işlem yapılması gerektiğinin altını çizdi.

DOPİNG yapan sporcuların itirafçı olmaları konusunun da masaya yatırıldığını belirten Kılıç, burada gizlilik hususuna da dikkatleri çekti ve sporcularla ailelerinin bilinçlendirilmesinin önemine değindi. Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

‘EĞİTİM ŞART!’

“SADECE yakalanan sporcunun değil, ona destek olanlar ve yanlış yönlendirmiş olan kişiler için de işlem yapılması bu toplantıda gündemimize geldi. Bir taraftan da bu daha olmadan önce temelden sporcu yetişirken yapılacak çalışma önemli. Bu WADA’nın en önemli konularından birisi, ülkemizde de yapmamız gereken şey bu. Çok erken yaşta antrenörlerimizin doğru eğitilmesi, onların da sporcularını doğru eğitmesi, sporcu kardeşlerimizin de çok erken yaşlarda neyin kullanılıp, kullanılmayacağıyla ilgili şeylerin eğitimini alması.”

Haberin Devamı

8 bin 300 adet altın artık dağıtılabilir!

SPOR Bakanlığı’nın, Rio Olimpiyatları ve Rio Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporculara ödüllerini dağıtmak için Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden (IOC) beklediği ‘Doping yoktur’ yazısı geldi.

RIO’DA ülkemizi gururlandıran 23 sporcuya toplam 8 bin 300 adet Cumhuriyet Altını dağıtılacak.