Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...

Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...

Türkiye’nin lider filo kiralama şirketlerinden Intercity, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 25 ayrı federasyon ile araç sponsorluğu anlaşmasına imza attı.

Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...

Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen imza töreni Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın ev sahipliğinde, ilgili federasyonların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Sponsorluk anlaşması imzalanan federasyonlar arasında Türkiye Atıcılık Federasyonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Badminton Federasyonu, Türkiye Binicilik Federasyonu, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Türkiye Cimnastik Federasyonu, Türkiye E-Spor Federasyonu, Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, Türkiye Hentbol Federasyonu, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Hokey Federasyonu, Türkiye Judo Federasyonu, Türkiye Kano Federasyonu, Türkiye Kürek Federasyonu, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu, Türkiye Ragbi Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Türkiye Sutopu Federasyonu, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Türkiye Yelken Federasyonu bulunuyor.

Haberin Devamı

Intercity’nin temel misyonları arasında Türk sporuna ve sporcusuna destek vermek olduğunun da altını çizen Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “2013 yılından bu yana işletmesini üstlendiğimiz Intercity İstanbul Park’ta yüzlerce sportif faaliyet ve organizasyon gerçekleştirdik. Yine bu süreçte Buz Hokeyi Ligi’nin de ana sponsorluğunu da üstlenmiştik. Şimdi bu sponsorlukları genişleterek yirmi beş ayrı federasyonla araç sponsorluğu anlaşması imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Federasyonlarımızın çatısı altında yetişecek yeteneklerin kariyerlerine en ufak bir katkının bile çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Türk sporunu ve sporcusunu desteklemeye her zaman devam edeceğiz” dedi.

Spor ve sporcuya desteğimiz büyüyerek devam ediyor

Sponsorluk anlaşması imza töreninde konuşan Vural Ak, 2013 yılından bu yana Intercity bünyesinde bulunan Intercity İstanbul Park’ın yılın 300 günü farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Intercity İstanbul Park’ın işletmesine talip olurken temel hedefimiz tesisin kullanım amacına uygun olarak sportif faaliyetler ile her zaman adından söz ettirmesiydi. Geride bıraktığımız süreçte ülkemizin en kıymetli yatırımlarından birisi olan Intercity İstanbul Park’ı bu anlamda her zaman dinamik tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Formula 1 Dünya Şampiyonası, Dünya Superbike Motosiklet Şampiyonası, FIA RX Dünya Rallikros Şampiyonası, Ferrari Racing Days yarış serileri gibi uluslararası motor sporları şampiyonalarını ve yüzlerce kişiyi spora kazandırdığımız tek marka kupalarımızı organize ederek Türk sporuna ve sporcusuna kapılarımızı sonuna kadar açarak ülkemiz için katma değer sağlamaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Intercity İstanbul Park olarak; yüzbinlerce kişinin ağırlandığı festivallerden, farklı sektörlerden markaların kurumsal etkinliklerine, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden, otomotiv sektörü için büyük önem arz eden Ar-Ge faaliyetlerine, ulusal ve uluslararası özel yarışlara kadar bir çok farklı etkinliğe ev sahipliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunların yanında 2013 yılında kurmuş olduğumuz Intercity İstanbul Park Sürüş Akademisi bünyesinde bugüne kadar toplam 300 bin kişiye farklı araç kategorilerinde güvenli sürüş eğitimleri vererek, trafik güvenliğine katkı sunma noktasında ülkemize büyük bir fayda sağladık. Bugün federasyonlarımızla imzaladığımız anlaşmanın da Türk sporu için çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Onların çalışmalarına ve başarılarına sağlayacağımız en ufak bir katkı bile bizleri oldukça gururlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Intercity Istanbul Park ile ilgili, karşılıklı mutabakat sağlandı

Haberin Devamı

Intercity İstanbul Park’ın devam eden sözleşme süreci ile ilgili de bilgi veren Vural Ak “Tesisi, tüm yatırımını yapıp, inşa edip bize kiraya veren kamu kuruluşu olan FİYAŞ ile de karşılıklı mutabakat sağladık. Mülkiyeti, Hazinedar Sadri Ali Mehmet Süheyl Vakfı’na ait olan tesisin tekrar kiraya verilmesi ile ilgili, vakfın yönetimini yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü, şeffaf ve adil bir ihale düzenleyecek. Bu ihaleyi kazanmamız halinde kiracılığımız devam edecek. Aksi halde, ihale kesinleştikten sonra elbette tesisten ayrılacağız. Bir vakıf malı olan Intercity İstanbul Park’ı teslim aldığımız zamanki ve şu andaki durumunu kıyasladıkça ve burada 11 yılda kurduğumuz medeniyeti gördükçe gerçekten göğsümüz kabarıyor. Elbette kimseden teşekkür beklemiyoruz zira bunu bir nev’i vatandaşlık görevi olarak da görüyoruz ve bu görevimizi büyük maddi ve manevi külfetlere katlanarak layıkıyla yerine getirmiş olmanın haklı gururunu da elbette yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Halka arz hazırlığı yapıyoruz

Intercity olarak araç teslimatlarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Vural Ak, yakın süreçte halka arz planlarına dair de müjde verdi. Ak, “Kurulduğumuz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz ilklerle sektöre liderlik etmenin sorumluluğunu da üstlendik. Müşterilerimizle kurduğumuz uzun vadeli ve güvene dayalı ilişkilerle kendi alanımızda dünya çapında ses getirebilecek bir büyüklüğe ulaştık. Bu kapsamda 2024 yılı gündemlerimizden birisi de halka arz olacak. Süreçle ilgili başvurularımızı yaptık ve süreç devam ediyor. Başvurularımızın en kısa zamanda sonuçlanmasını öngörüyoruz” dedi.