Gazete Vatan Logo
Futbol Transferine cezası engel oldu!

Transferine cezası engel oldu!

11 maçlık cezası olmasaydı...

Transferine cezası engel oldu!

Galatasaray'da hakem Cüneyt Çakır'a saldırdığı ve kötü söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 maç ceza alan Engin Baytar'ın Rusya'ya transferine cezasının engel olduğu ortaya çıktı.

FIFA Oyuncular Statüsü ve Transfer Talimatı'nın 12. maddesine göre, eski federasyonunca cezalandırılan futbolcunun durumu yeni federasyonuna bildiriliyor, cezanın kalan kısmının yeni takımında çekmesi sağlanıyor.
Buna göre Engin, Rusya'ya gitmiş olsa bile oynayamayacak, Türkiye'deki cezasını burada tamamlayacaktı. Bunu bilen Rus kulüpleri, Engin'in transferine sıcak bakmadı. Bundan dolayı da Galatasaraylı futbolcu kulübünde kaldı.

İŞTE 12. MADDE

Disiplin cezalarının yürürlüğe konması:

Bir oyuncuya transferi öncesinde tatbik edilmiş olan disiplin cezası, oyuncunun yeni kayıt yaptırdığı federasyon tarafından yerine getirilmelidir. Eski federasyon herhangi bir cezai durumu oyuncunun yeni federasyonuna yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

İŞTE ÖRNEK

İngiltere'nin Queens Park Rangers takımından 1 yıllığına kiralık olarak Marsilya'nın yolunu tutan Joey Barton, Premier Lig'de aldığı 12 maçlık cezayı da beraberinde getirdi. Fransa Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 30 yaşındaki oyuncu 3 maçlık bölümünü çektiği cezanın kalan 9 maçlık bölümünü Fransa 1. Ligi, Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası organizasyonlarında çıkacağı karşılaşmalarda tamamlamakla yükümlü kılındı. Kasım ayına kadar Fransa'da tribünde oturacak olan deneyimli orta saha oyuncusu, Marsilya forması ile ilk maçına ise İstanbul'da çıkacak. Barton'un UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya'nın Fenerbahçe ile yapacağı karşılaşmada sahada olabileceği belirtildi.
Barton geçtiğimiz sezonun son maçı olan Manchester City karşılaşmasının 55. dakikasında Carlos Tevez'e topsuz alanda attığı dirsek nedeniyle hakem Mike Dean tarafından direkt kırmızı kartla cezalandırılırken, çıkan tartışma esnasında Sergio Aguero'ya da tekme atarak bir centilmenlik dışı harekette daha bulunmuştu. (skorer)

Haberin Devamı