Gazete Vatan Logo
Konya Spor Torku Konyaspor’a şeker gibi destek

Torku Konyaspor’a şeker gibi destek

Konya Şeker, Konya Büyükşehir Torku Arena’ya sponsor oldu.

Torku Konyaspor’a şeker gibi destek

Torku markasıyla Konyaspor’a isim sponsoru olan Konya Şeker, takımın 42 bin kişilik yeni stadyumuna da ismini vererek sponsor oldu. Yeni stadın adı; Konya Büyükşehir Torku Arena. Bir yıllık sponsorluk anlaşmasının imza töreni 3 Kasım Pazartesi günü Konya’da gerçekleştirildi.

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk imza töreninde yaptığı konuşmada; “Torku Konyaspor’a desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Konya’nın gururu yeşil-beyazlı takımımıza 3 yıldır artarak devam eden sponsorluğumuz şimdi yeni bir boyut kazandı. Şehrin iki ortak paydası olan Torku ve Torku Konyaspor’u bir arada görmek isteyen ve Torku ile Torku Konyaspor’u bir birine yakıştıran ve bu güç birliğine destek olan, bu güç birliğinin tesisi için gayret sarf eden herkese teşekkür ediyor, Torku Konyaspor’un evinin kapısına da adımızı verdiğimiz bu sponsorluk anlaşmasının kulübümüze, futbolseverlere, Torku Konyaspor taraftarlarına ve ülke futboluna hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan da yaptığı konuşmada; "Spora en büyük desteği Torku markasıyla Konya Şeker veriyor" dedi.

Haberin Devamı

Tarımsal üretimi ve gıda sektöründeki markalaşmasıyla, Konya’nın ekonomik gelişiminde lokomotif rol üstlenen Konya Şeker, kentin spor alanında gelişiminde de önemli bir görevi yerine getiriyor. Kendi bünyesindeki, Konya Torku Şekerspor Bisiklet ve Güreş takımları ulusal ve uluslararası düzeyde başarılara imza atarken, 2012 yılından bu yana sponsor olduğu Torku Konyaspor da Süperlig’de Konya’yı temsil ediyor. Konya Şeker, Torku Konyaspor’a desteğini, takımın 42 bin kişilik yeni stadyumuna da isim sponsoru olarak artırarak sürdürüyor. Stadın adı yapılan sponsorluk anlaşmasıyla, Konya Büyükşehir Torku Arena oldu.

Konya’nın olimpiyat köyü olarak planlanan bölgesinde, UEFA kriterlerine uygun olarak hazırlanan yeni stadyumun mimari yapısı futbol topu şeklinde tasarlandı. İnşası iki yılda tamamlanan Konya Büyükşehir Torku Arena, 250 milyon TL’ye mal oldu. Konya Şeker’in sponsorluk anlaşmasından sonra Konya Büyükşehir Torku Arena’da, 3 Kasım Pazartesi akşamı Torku Konyaspor - Kardemir Karabükspor maçı oynandı. Kardemir Karabükspor maçı, Torku Konyaspor’un yeni teknik direktörü Aykut Kocaman yönetimindeki ilk maçı oldu.

Haberin Devamı

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, imza töreninde yaptığı konuşmada; “Torku Konyaspor’a desteğimizi artırarak sürdürüyoruz. Konya’nın gururu yeşil-beyazlı takımımıza 3 yıldır sponsoruz. Torku olarak biz ilk defa bugün Torku Konyaspor’un yanında yer almıyoruz. Torku Konyaspor’dan herkesin ümidini kestiği dönemde de biz buradaydık. Biz Torku Konyaspor’un yanında ve destekçisiydik. Sadece destek olmakla da kalmadık, şehir gücünüzü birleştirin dediğinde tereddüt etmeden profesyonel liglerde mücadele eden takımımızı da Torku Konyaspor’un çatısı altına emanet ettik. Bugün de birçok kurumun sponsorluktan çekindiği ve çekildiği bir dönemde Torku Konyaspor’a hem isim sponsoru hem de stad sponsoru olduk. Sponsorların çekildiği, seyircinin tribünden kaçtığı bir süreçte Torku’nun Torku Konyaspor’un yanında hem de desteğini arttırarak yer almasının bir anlamı var. Biz Torku Konyaspor’a 2 sezon önce ismimizi vermiştik, çok daha önce formasında yer almıştık, şimdi de stadyumda yerimizi aldık. En başta söyledim Konya yükselen bir şehir. Sosyal hayatı ile de ekonomisiyle de yükselen bir şehir. Ve bu şehrin yükselen değerlerinden biri de Torku.

Haberin Devamı

Torku’nun nüfus kâğıdında Konya yazıyor. Biz bu topraklardan yükselen ve bu şehrin ortak değeri haline gelen bir marka olarak bu yolculuğu şehrin bir diğer ortak paydası olan Torku Konyaspor ile yapmaktan gurur duyuyoruz. Şehrin iki ortak paydası olan Torku ve Torku Konyaspor’u bir arada görmek isteyen ve Torku ile Torku Konyaspor’u bir birine yakıştıran ve bu güç birliğine destek olan, bu güç birliğinin tesisi için gayret sarf eden herkese teşekkür ediyor, Torku Konyaspor’un evinin kapısına da adımızı verdiğimiz bu sponsorluk anlaşmasının kulübümüze, futbolseverlere, Torku Konyaspor taraftarlarına ve ülke futboluna hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan yaptığı konuşmada; “Türkiye’de yaşanan son ekonomik gelişmelerle şampiyon takımlar için bile sponsorluklar azalmıştı. En zor günlerimizde bile yanımızda gördüğümüz Torku markasına ve Konya Şeker’e verdikleri tüm destek için Sayın Recep Konuk’un şahsında teşekkür ediyorum” dedi.