Gazete Vatan Logo
Futbol Tokyo'da rekor!

Tokyo'da rekor!

Kenyalı atletten yarış rekoru geldi.

Tokyo'da rekor!

Kenyalı Dennis Kimetto, sezonun 6 büyük yarışından biri olan Tokyo Maratonu’nu, erkeklerde 2:06:50 saatlik derecesiyle, yarış rekoru kırarak kazandı.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen sezonun 6 büyük yarışından biri olan Tokyo Maratonu’nda, erkeklerde 25 kilometre dünya rekortmeni Kenyalı Dennis Kimetto, 2:06:50’lik derecesiyle bitiş çizgisini ilk sırada geçti ve
2008’de İsviçreli Viktor Rothlin’e ait yarış rekorunu 33 saniye geliştirdi.

Kenyalı atletlerin podyumu kimseye kaptırmadığı yarışta ikinciliği, liderin 8 saniye arkasındaki geçen yılın şampiyonu Michael Kipyego alırken, yarışı 2:07:53 ile tamamlayan Bernard Kipyego, üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 2009 Dünya Yarı Maraton Şampiyonası’nın bronz madalyalı ismi Etiyopyalı Aberu Kebede, 2:25:34’lük derecesiyle zafere ulaştı.

Bir diğer Etiyopyalı Yeshi Esayias’ın, Kebede’nin 30 saniye gerisinde ikinci sırayı aldığı yarışta, 2008 ve 2009 Dünya Büyük Maratonlar şampiyonu Alman Irina Mikitenko, 2:26:41 ile yarışı üçüncü bitirdi.

Sezonun diğer büyük 5 maraton yarışı ABD’nin Boston, Chicago ve New York, Büyük Britanya’nın Londra ve Almanya’nın Berlin şehirlerinde düzenlenecek.


Haberin Devamı