Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Tatsız açılış

Tatsız açılış

BAYANLAR Voleybol Dünya Şampiyonası B Grubu ilk maçında Türkiye, Sırbistan’a 3-1 mağlup oldu.

Tatsız açılış

Trieste’de bulunan Palatrieste Salonu’nda oynanan mücadelede Sırbistan’da Boskovic 22, Mihajlovic 17, Krsmanovic 14 (4 ace) ve Rasic 11 sayıyla oynarken Ay-yıldızlılarda ise Neriman 21 ile Gözde 11 sayı üretti.

MAÇA 8-4 geride başlayan Filenin Sultanları varlık gösteremediği ilk seti 25-15 kaybetti. 2. bölüme ise daha derli toplu başladık. Grand Prix’de oynadığımız pasör çaprazsız sisteme dönünce defansta daha mücadeleci bir yapıya büründük ve bunun karşılığını oyunu 25-15 kazanarak aldık. 3. sete ise kazanan 6’yı bozarak yani Asuman’ın yerine Naz ve Güldeniz’in yerine de Polen’le başladık ve 6-2 geriye düştük. Başta 4 sayılık farkı bulan Sırbistan’ı bir daha da yakalama şansımız olmadı: 25-19. Son bölüm daha çekişmeli başladı ve Sırbistan 8-7’yi buldu. Oyunun final bölümüne kadar set kopmasa da 25-22’yle Sırbistan maçı kazandı.

ÇOK kritik bir karşılaşma kaybettik ve acilen toparlanmamız gerek. Ve Umarım özellikle grubun son maçından sonra bu mağlubiyet yüzünden kafamızı duvarlara vurmayız. Çünkü Sırbistan bizim bir üst tura çıkarken sıralama anlamında direkt rakiplerimizden biri ve ne kadar puan toplarsak bir üst turda şansımız o kadar yüksek olacak.

Haberin Devamı

UFAK bir not da Sırbistan’ın 17 yaşındaki pasör çaprazı Tijana Boskovic’e. Antrenör Zoran Terzic’in ona hem de Brakocevic varken güvenmesi çok önemliydi ve o da bu güveni boşa çıkarmadı. Gerçekten müthiş bir yetenek ve izlemesi de bir hayli keyifli...