Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar 'Son topa kadar savaşacağız'

'Son topa kadar savaşacağız'

Filenin Sultarı'nın Başantrenörü Ferhat Akbaş, Rusya maçı öncesi VATAN'a konuştu...

'Son topa kadar savaşacağız'

BAYANLAR Voleybol Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde bugün Rusya ile karşılaşacak Türkiye’de başantrenör Ferhat Akbaş, zorlu mücadeleden galibiyetle ayrılacaklarına inanıyor. Turnuvanın geride kalan etabını VATAN’a değerlendiren 29 yaşındaki çalıştırıcı şunları söyledi:


‘TURNUVAYI 3’E BÖLDÜM’


“GRUP aşamasına baktığımızda ilk 2 maçı (Hırvatistan-Almanya) iyi oynayarak kazandığımızı düşünüyorum. Hollanda maçı ise bizim birincilik-ikincilik, onların da düşme-kalma maçıydı. Rakibin direncini hiç kıramadık ve oyuna hiç giremedik. Çok kopuk başladık, öyle de devam etti.

ŞU an önümüze bakmalıyız. Turnuvanın ortasındayız ve hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum. Turnuva ortasında alınan mağlubiyetler bazen faydalı bile olabiliyor. Bir laf vardır hatta, ‘Yerdeki çimen bazen gökteki yıldızdan daha iyidir’ diye... Eğer bundan ders alabilirsek bizim için çok iyi olacak.


3 aşamaya bölmüştüm ben turnuvayı. İlki gruptan çıkmaktı ve bunu başardık. İkincisi ilk 3’e kalmaktı.

Üçüncüsü ise final oynayarak şampiyon olmaktı. Umarım bunu da başarırız.

Haberin Devamı


AVRUPA Şampiyona-sı’nın ardından tekrar Hol-landa’ya kaybettik. Ama bence bizim kime kaybettiğimiz önemli değil. Bizim tek hedefimiz var, o da Rio’ya gidebilmek. Bunun için de son topa kadar savaşacağız.”

‘Ruslar bizden çekiniyor’
“YARI finalde aynı 4 yıl önce olduğu gibi yine Rusya ile oynayacağız. 4 yıl önce de en büyük favorilerden biriydiler, şimdi de öyleler. Gruplarını lider bitirdiler. 2 taraf açısından da çok zor bir karşılaşma olacak. İlk 2 maçımızdaki gibi oynarsak, Rusya’nın bizden çok çekineceğine eminim. İyi voleybol oynuyoruz, yarı finalde iyi maç olacak ve umarım kazanan biz olacağız.”