Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği Sivasspor umut tazeledi!

Sivasspor umut tazeledi!

Sahasında Gençlerbirliği'ni Aatıf'ın golleri ile yenen Medicana Sivasspor, ligde kalma umutlarını önümüzdeki haftalara taşıdı.

Sivasspor umut tazeledi!

Spor Toto Süper Lig’de düşme hattından kurtulmaya çalışan Medicana Sivasspor, sahasında ikinci devrenin formda ekibi Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Medicana Sivasspor’un ligde kalma şansı son iki haftaya taşındı.

Karşılaşma iki takımın da kontrollü oyunu ile başladı. Mücadelenin 17. dakikasında Gençlerbirliği, duran toptan Ahmet Çalık ile öne geçti. Bu golden sonra savunmaya çekilen ve hızlı hücumlarla pozisyon arayan konuk ekip, final pasları ve son vuruşlardaki yetersizlik nedeniyle farkı açamadı. Son yarım saatte baskısını arttıran Medicana Sivasspor, Gençlerbirliği kalesinde etkili olmaya başladı. Aatıf’ın 62. dakikada gelen golü ile eşitliği sağlayan ev sahibi ekip, galibiyet içn umutlandı. Tam oyunun kontrolünü eline aldığı sırada 71. dakikada Gökhan Süzen’in kırmızı kart görmesiyle sarsıldı.

Bu dakikada sonra mücadele ilginç bir hal almaya başladı.Tüm hatları ile saldıran Medicana Sivassspor ile hızlı hücumlarla pozisyonlar bulan Gençlerbirliği, yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi. Mücadelenin uzatma dakikalarında kazanılan penaltıda, tüm sorumluluğu üzerine alan Aatıf, topu ağlara göndererek takımına altın değerinde bir üç puan kazandırdı.

Haberin Devamı

Bu galibiyetle puanını 29 yapan Medicana Sivasspor, 16. sıraya yükseldi. Gençlerbirliği ise 42 puanla 9. sırada yer aldı.