Gazete Vatan Logo
Futbol 'Şişme kadın gibi'

'Şişme kadın gibi'

F.Bahçe-A.Gücü maçı için ilginç benzetme...

"Suni çimde futbol oynamak, şişme kadınla seks yapmaya benzer" dedim. Bu sözüm, bazılarına ters geldi. Bu suni çim bu kadar muazzammış da şimdiye kadar niye haberimiz olmamış? Madem bu çok iyi, o zaman İngiltere, Almanya, Fransa bu sahaları suni çim yapsınlar...

Bakınız, bu suni çim öncelikle futbolun kalitesini düşürüyor. Futbolcunun verimini azaltıyor. Futbolcuyu şaşırtıyor. Çünkü bütün takımlar tabi çimde antrenman yaparak müsabakalara hazırlanıyorlar. Bu suni çimde bir veya iki defa çalışarak maça hazırlanamazsınız. Bütün sahalar ve antrenman sahaları suni çim olacak ki, o zaman "buyurun kardeşim" diyebilirsiniz.

Öyle bir maç oynandı ki, kim gol atsa o kazanacak. Çünkü futbolcuların hareketleri suni çimden dolayı o kadar kontrolsüzdü ki, futbolcu topu alacağım diyor ayağının altından kaçırıyor. Yatayım diyor yatamıyor, vereyim diyor veremiyor, vurayım diyor vuramıyor.

Siyasilere kadar gitti

A.Gücü, kendi iç karışıklığı artı Melih Gökçek’in A.Gücü üzerindeki gölgesi artı Cemal Aydın’ın hakem spekülasyonu yüzünden huzursuz. A.Gücü’nde o kadar çok savaş var ki, cepheler hem içeride, hem dışarıda. Ve F.Bahçe böyle bir takımla oynuyor. Ama Ankaragüçlü futbolcular tahmin ediyorum Ünal Karaman’ın da tavrıyla, direnciyle müthiş mücadele ettiler. Çünkü Ankara’daki kavganın boyutları bu sefer siyasi güçlere kadar gitti.

F.Bahçe, biraz dirençli bir takımla karşılaşınca zorlanıyor. A.Gücü çok mu iyi top oynadı? Hayır, ama çok iyi mücadele etti. Ankaralı sarı lacivertlilerin ben 5-6 kişiyle hücuma çıktıklarını görmedim. Birkaç kişiyle gittiler. Peki F.Bahçe ne yaptı? A.Gücü zaten öne gelmiyor. Sen de şampiyonluğa oynuyorsun? Yani bir yerde A.Gücü’ne 1 puan kafi. O zaman sen üstüne gitsene. Ama o da kenarda seyrediyor "Ah dede vah dede" diye diye. İki ön libero, iki de stoper, etti dört kişi. A.Gücü bu dört kişiye bir kişiyle geliyor. Senden 3 ya da 3,5 fazla adam kalıyor. Ve sen onu hücumda kullanmıyorsun.

Sayenizde oynayacak

Yani F.Bahçe bu maçı almak için ne teknik adamıyla, ne de sahadaki futbolcusuyla hiçbir gayret göstermedi. Hiçbir hamle yapamadı.

Hakeme gelince... İki takım onu da zorlamadılar. Ama pozisyonda kart isteyen Lugano’ya, sen bu sene bütün maçlarda gösterilen kartı gösteremedin. Herhalde F.Bahçe’nin haftaya oynayacağı Beşiktaş maçını düşündü. Aydınus şunu diyebilir: "Ben o pozisyonda Lugano’ya bakmıyordum." Peki iki yardımcınla dördüncü hakem nereye bakıyorlardı? Peki sizin o kulaklarınıza taktığınız telsizler ne işe yarar? Onun için sakın "cek cak" hikayelerine soyunmayın. Yani Lugano haftaya aslanlar gibi Beşiktaş maçında oynayacak sizin sayenizde.

ERMAN TOROĞLU / HÜRRİYET

Haberin Devamı