Gazete Vatan Logo
Futbol Seri sonu Efes

Seri sonu Efes

Top 16’da üst üste 7 maç kazanıp rekor kıran Anadolu Efes, Komşu’da takıldı.

Seri sonu Efes

Lacivert-beyazlılar, Panathinaikos’a 30 dakika direndi. Son çeyreğe 56-51 girilirken maçı 21 sayıyla tamamlayan Savanovic durunca Efes, seriye noktayı 75-62’lik yenilgiyle koydu.

Top 16’da son 7 maçını kazanıp bu seviyedeki seri rekorunu eline geçiren Anadolu Efes, Yunanistan deplasmanından 75-62 mağlup ayrıldı. Lacivert-beyazlılar ilk 30 dakika boyunca başa baş geçen maçın son çeyreğinde çaptan düşerken ‘Üç Yapraklı Yoncalar’ bu düşüşü affetmedi.

İlk çeyrekte Anadolu Efes’in en önemli farkının Savanovic-Gist eşleşmesi olacağının sinyalleri verildi... Maçın başından itibaren gerek pota altında gerekse de dışardan eski F.Bahçeli oyuncuyu bezdiren Savanovic’e Ermal da savunmasıyla katkı yapınca denge de sürekli Anadolu Efes’in elinde kaldı. 6.34, 15-15 geçilirken Panathinaikos da bu kez Gist yerine oyuna dahil olan Tsartsaris Savanovic’i durdurunca ev sahibi yeniden oyuna ortak oldu. 10 dakikanın sonunda 21-19’luk üstünlük kuran lacivert-beyazlılar 2. çeyreğin ilk 5 dakikasında ise tüm savunma düzenini bozunca cezalar da kesildi.

3’LÜKLER KOPARDI

ÜST üste 2 üçlük bulan Banks, takımını da öne geçirdi.. Bu durum salonu da kendine getirince maç kopmaya yüz tuttu.. 34-26’lık skorun ardından 16. dakikadan sonra temsilcimiz uyanınca ilk yarı 38-38 ile sona erdi.. Dış hücum ağırlıklı oynamasına alıştığımız Anadolu Efes, Sasha Vujacic’in yokluğunda içeriye yönelirken pota altında 24’e 14’lük üstünlük buldu..

3. çeyrekte Farmar ve Lucas’ın karşısına Diamantidis dikilirken kaçan serbest atışlarla son çeyreğe 56-51 geride başladık.. Hücumdaki hatalar son bölümde akıl almaz boyutlara ulaştı. Barac ve Semih’in kayıplarına bir de dışarıdan katkı gelince son 2 dakikaya 15-0’lık seri ile Panathinaikos 72-56 önde girdi... Oyuncularımızın tüm direnci kırılırken hatalar zinciri de birbirini kovalayınca yenilgi de kaçınılmaz oldu. Maç kaybedildi ancak ikili averajı elde tutmayı başarmak günün tek iyi tarafı oldu.

CSKA KENDİNE GELDİ

THY EuroLeague’de Anadolu Efes ile birlikte E Grubu’nda mücadele eden ve fgeçtiğimiz hafta temsilcimize 63-60 mağlup olan CSKA Moskova, dün Alba Berlin’i konuk etti.

Rakibi karşısında üstün bir olyun sergileyen Rus ekibi, maçı 80-65 kazanırken Nenad Kristic 20 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Haberin Devamı