Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Saygı futboldan önce gelir!

Saygı futboldan önce gelir!

Advocaat, Emenike ve Wiel’in kadro dışı kalma nedenini böyle duyurdu:

Saygı futboldan önce gelir!

“Herkes kulübüne ve arkadaşlarına saygı duymalı. Burada ciddi bir iş yapıyoruz. İyi futbolcu olmak için sadece saha performansı yetmez.”

EMENIKE ve Van der Wiel’in biletini kesen Advocaat, ikiliyi kadro dışı bırakmasının nedenlerini açıkladı. Futbolcularıyla yaptığı toplantıda hem aldığı kararı duyuran hem de herkese gözdağı veren Hollandalı, profesyonelliğin gerekliliklerini de sıraladı. İşte 69 yaşın verdiği tecrübeyle konuşan hocadan inciler:

“BİR süredir çeşitli olaylarla gündeme gelen Emenike ve Wiel şimdilik takımdan ayrıldılar ve bir süre bizimle birlikte olmayacaklar. Bu kararı tek başıma almadım. Teknik heyetim, başkanımız ve yöneticilerle gerçekleştirdiğimiz görüşmeden çıkan sonuç bu oldu.

‘2’DE 2 YAPMAMIZ ŞART’

HERKESİN oynadığı kulübe, takıma ve tüm takım arkadaşlarına saygı duyması gerekiyor. Biz burada ciddi bir iş yapıyoruz. Kabul etmek gerekir ki futbolculuk popüler bir iştir. Eğlenceli tarafları da vardır ancak profesyonellik her şeyden önce gelir. İyi futbolcu olmak için sadece saha içi performansınız yetmez.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA ilk hedefimize ulaştık. Şimdi lige odaklanmamız lazım. Şampiyon olmak istiyorsak önümüzdeki iki kritik karşılaşmayı da kazanmamız gerekiyor. Eğer 6 puanı cebimize koyarsak devre arasında yapacağımız hamlelerle iddiamızı sürdürürüz.”