Gazete Vatan Logo
Futbol Potada Avrupa derbisi

Potada Avrupa derbisi

Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş, THY Euroleague'de karşı karşıya gelecekler.

Potada Avrupa derbisi

Top 16 turu (F) Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker ile Beşiktaş, Fenerbahçe Ülker'in sahası Ülker Sports Arena'da saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

Türkiye'deki rekabetin Avrupa arenasına taşınacağı mücadele öncesinde iki temsilcimiz grubunda son iki sırada sıralanıyor. THY Avrupa Ligi'nde son 16 takımın mücadele ettiği Top 16 turuna iyi başlayamayan Türk ekiplerinden Fenerbahçe Ülker'in 1 galibiyeti bulunuyor, Beşiktaş ise henüz galibiyetle tanışamadı.

KONUK TAKIM TARAFTARLARI SALONA ALINMAYACAK

Kulüplerin kendi aralarında yaptığı anlaşma gereğince, THY Avrupa Ligi'nde iki takım arasında yarın ve 4 Nisan'da oynanacak her iki karşılaşmaya da konuk takım taraftarlarının alınmayacağı bildirildi.

NEDİM KARAKAŞ: "HERŞEY BİTMİŞ DEĞİL"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş'ı kendi sahalarında yenmek istediklerini ve henüz herşeyin bitmediğini söyledi.

Türkiye Kupası'nı kazanmanın moraliyle bu maça çıkacaklarını belirten Karakaş, "Beşiktaş ile oynayacağımız maç Türk basketbolu için güzel bir olay. Biz kendi sahamızda kazanmak istiyoruz. Az da olsa bir üst tura çıkabilmek için şansımızın olduğunu düşünüyorum. Henüz her şey bitmedi. Önümüzde 8 maç var ve hepsini kazanabilecek güçteyiz. O yüzden matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece iddiamız da devam edecek" diye konuştu.

İLKAN KARAMAN: "FORMDA VE MORALLİYİZ; KAZANACAĞIZ"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın genç oyuncularından İlkan Karaman, formda ve moralli olduklarını, Beşiktaş maçını kazanacaklarını söyledi.

İlkan Karaman maçla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Beşiktaş iyi bir kadrosu olmasına rağmen seri mağlubiyetler aldı ve mkansızı başarıp şu andan itibaren mağlubiyet almamalılar. Arenamızda oynayacağımız bu maçta formda ve moralli takımımızın kazanacağını düşünüyorum. Kendi açımdan da önemli gördüğüm bir maç açıkçası. Çünkü son dönemde geçirdiğim gribal rahatsızlık uzun bir dönem antrenman yapmamama neden oldu ve biraz performans olarak düştüğümü söyleyebilirim. Ama her an oynayamaya hazır ve o heyecanı her an hisseden bir yapıdayım. Şimdiden maç günü gününü iple çekiyorum".

SIMONE PIANIGIANI: "TÜRKİYE KUPASI'NDA YENMİŞTİK YİNE BAŞARIRIZ"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Baş Antrenörü Simone Pianigiani ise Beşiktaş ile oynadıkları maçların hep baş başa geçtiğine dikkat çekerek, "Yine zorlu bir maç olacak. Türkiye Kupasın’da oynadığımız güvenle oynarsak, taraftarımıza güzel bir galibiyet hediye edebiliriz" dedi.

Haberin Devamı