Gazete Vatan Logo
Futbol Para para para!

Para para para!

F.Bahçe’nin transferdeki suskunluğunun nedeni tamamen duygusal!

Para para para!

Kredi için bankalarla masaya oturan başkan Aziz Yıldırım, ‘garimenkul veya TV gelirlerini verin’ isteğiyle karşılaştı. Bu şartlarla krediden vazgeçen yönetim ise kaynak arayışlarına devam ediyor.

F.BAHÇE’NİN transferdeki suskunluğu camiada endişe yaratırken G.Saray’ın ardından Beşiktaş’ın da ekonomik olarak sıkıntıda olmasına rağmen takviyeler yapması sıkıntıları daha da artırdı.. Ancak F.Bahçe yönetiminin ise maddi kaynakların yetersizliğinden dolayı eli kolu bağlı...

KREDİ kullanmak için Vakıfbank ve Deniz Bank’a başvuran sarı-lacivertliler, buradan gelecek parayla transfer yapmaya hazırlanırken her iki bankadan da gelen cevaplarla sarsıldı. Bankalar kredi için F.Bahçe’nin sahip olduğu gayrimenkullerin ipotek gösterilmesini isterken bu cevap F.Bahçe’nin de tüm planlarını alt üst etti... Çünkü F.Bahçe’de 2011 yılında alınan 13 nolu genel kurul kararına göre yönetimin gayrimenkul alımı yetkisi bulunurken satış yetkisi ise bulunmuyor.

TEMİNAT İSTEĞİ

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, iki bankanın yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde kredi taleplerini iletirken karşı taraf ise “Bize teminat ne vereceksiniz?” sorusunu yöneltti. Yıldırım, “F.Bahçe’nin imzasını” yanıtını verirken bankaların “F.Bahçe‘nin imzası yetmez, gayrimenkul veya TV gelirleri gerekli” sözleriyle bir anda moraller bozuldu.

BANKALARIN kredi için gayrimenkul haricindeki ikinci talebi ise yayın gelirlerinin temliği... Digiturk’ten alınan gelirlerine temlik koydurmayı aklının ucundan bile geçirmeyen sarı-lacivertliler, bu isteklerin ardından bankalardan kredi almaktan vazgeçti..

İŞTE bu olaylar zinciri ile birlikte başta Belhanda olmak üzere transferler henüz gerçekleşmezken F.Bahçe yönetimi ise bir anda hiç de hesaplarında olmayan durumla karşı karşıya geldi.. Yönetim, bir an önce lig ve Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden takıma katkıda bulunmak için kaynak arayışına girerken transfer süresinin bitmesine az bir zaman kalması da herkesi sıkıntıya soktu.

Yıldırım divanda açıklamıştı

F.BAHÇE’NİN son divan kurulundaki tartışmalar da maddi sıkıntıların bir sonucuydu... Kulübe CEO olarak Hakkı Hasan Yılmaz’ın atanmasının ardından eleştirilere de yanıt veren başkan Aziz Yıldırım, Futbol AŞ’ye kurallar gereği Vefa Küçük ve Cengiz Solakoğlu’nun üye yapıldığını ancak transfer için Solakoğlu’nun, para olmadığı için “Bir tane oyuncu alamazsınız” dediğini açıklamış ve gerekli yapılanmanın ardından daha planlı adımlar atılacağını, son dakikada kaynak bulmak zorunda kalmayacaklarını söylemişti.

‘Belhanda durumu karmaşık’

Montpellier Başkanı Louis Nicollin’in oğlu Laurent, Faslı hücumcu için hâlâ istedikleri teklifin gelmediğini söyledi.

KANARYA’NIN transferde peşinden koştuğu bir nuramaralı isim olan Belhanda için Montpellier Başkanı Louis Nicollin’in ‘saçma’ açıklamalarının ardından bu kez de oğlu Laurent konuştu... Faslı oyuncunun durumunda bir değişiklik olmadığını belirten Laurent, F.Bahçe’nin kendilerine teklif yaptığını ancak anlaşamadıklarını söyledi..

‘3 YIL İSTEMİYORUZ’

HALA aynı noktada olduklarının altını çizen Laurent, “Oyuncu ayrılmak istiyor ama henüz anlaşmamız yok çünkü durum biraz karmaşık. F.Bahçe yetkilileri geldiler ve bizimle görüştüler. Ancak, transfer ücretinin 3 yılda ödenmesi kesinlikle bizim beklediğimiz ve istediğimiz bir şey değil.

BU görüşmelerden sonra Rus, Alman ve İngiliz kulüpleriyle, ayrıca Inter ve Milan ile görüştük. Fakat, bir gelişme olmadı. Transfer döneminin kapanmasına az bir zaman kaldı. Belki de Belhanda bizde kalır. Diğer yanda, haziran ayında ayrılması da planlar dahilinde” ifadelerini kullandı...



Tayfun Bayındır: Pazarlık politikası

YOUNES Belhanda transferinin gerçekleşmeme ihtimalini çok zayıf görüyorum. F.Bahçe’nin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönem geçirdiği gerçek. Zaten son divan toplantısında da bu konuda çok net işaretler aldık.

Ancak F.Bahçe’nin Sow transferi öncesinde de benzer, hatta daha büyük ekonomik sıkıntıları vardı. Başta Ferit Şahenk olmak üzere Nihat Özdemir ve Ali Koç taşın altına ellerini sokup bu önemli transferi bitirmişlerdi.

DİKKATE BİLE ALMIYORUM!

ŞİMDİ de yönetimde olup olmaması önemli değil, “F.Bahçe’ye gönül vermiş” iş adamlarının bir kez daha devreye girip Belhanda transferini çözümlemeleri mümkün görünüyor. Ayrıca bonservis bedelini olabildiğince aşağıya çekip, taksit miktarını artırmak için de pazarlık politikası uygulanıyor.

BU arada, Montpellier’in sahibi Nicollin’in garip ve terbiyesiz açıklamasını dikkate almıyorum. Ciddi olsaydı, yine çirkin ifadeler kullandığı oyuncusu Mbiwa’yı bırakmazdı.

Ersin Düzen: G.Saray’ın tam tersini yaptılar

F.BAhçe, Belhanda için G.Saray-Sneijder transferindeki stratejinin tam tersini uyguladı. Önce futbolcuyla anlaştı; ki doğrusu buydu. Faslı’yı elinden çıkartmak isteyen Montpellier başka bir yere satmak istese dahi, Belhanda kabul etmeyebilir. Başkan Nicollin’i Fransa’daki bir meslektaşıma sordum...

Dengesizliği meşhur. Dilinin kemiği olmadığı gibi, pazarı kızıştırmak ve daha fazla para kazanma derdinde. Benzer, açıklamaları Giroud’nun Arsenal’a transferinde yapmıştı. En son Newcastle’a giden Mbiwa için de demediği kalmadı. “Belhanda’yı Türkiye’ye satmam” sözleri hikaye.

PEKİ bu transfer için, geç kalındı mı? Hayır. Zaten Afrika Kupası’nda. 10 gün önce bitseydi bile, yine burda olmayacaktı. Geçen sezon Sow gibi, Belhanda da gelir gelmez forma giyebilir.

Haberin Devamı