Gazete Vatan Logo
Galatasaray Pansuman değil transfer yaptık!

Pansuman değil transfer yaptık!

G.Saraylı yöneticiler ve teknik heyet transfer dönemini değerlendirdi, toplantıya bu söz damgasını vurdu:

Pansuman değil transfer yaptık!

UEFA’nın mali kıskacında olan yönetim bir yandan bütçesini dengede tutmaya çalışırken diğer taraftan da istenen oyuncuların yükselen maliyeti ile uğraştı. 60 kişiyi bulan oyuncu listesi üzerinden çalışan yönetimin imza aşamasına gelen bazı transferleri de Premier Lig kulüpleri devreye girince bir anda sonuçsuz kaldı.

ARA transfer döneminde G.Saray, Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues’i kadrosuna katarak takıma da doping yaptı... Takımdan bonservisleri ile gönderilen Hamit, Ontivero, Jem Karacan ve Sigthorsson’un yanı sıra Salih, Volkan, Umut ve Emrah da kiralık olarak gitti. İşte bu operasyon G.Saray yönetimi ve teknik heyeti tarafından geçtiğimiz gün masaya yatırıldı.

STOPERE yapılan Ahmet Çalık transferi savunmada teknik heyetin elini rahatlatırken Rodrigues’in gelmesi de hücumda rotasyonda kullanılacak oyuncu sayısını çoğaltıp kaliteyi yükseltti. Ancak yönetim bu toplantıda bir yandan takımını görüşürken karşılarına transfer döneminde çıkan zorlukları da değerlendirdi.

65 MİLYON EURO’LUK BÜTÇE HİÇ AŞILMADI

Haberin Devamı

G.SARAY yönetiminin karşılaştığı ilk zorluk UEFA’nın mali kriterleri oldu. 65 milyon Euro’luk bütçeyi aşmamak için büyük çaba sarf eden ve takımdan ayrılanlar ile gelenler arasındaki dengeyi iyi sağlamak için çabalayan yönetim bir hayli zorlandı. Sık sık eline kağıt kalem alıp muhasebeci gibi hesap kitap yapan idareciler sonunda hedeflerine ulaştı.

60 KİŞİLİK OYUNCU LİSTESİNDEN SEÇTİLER

60 kişi vardı G.Saray’ın transfer listesinde. 60 kişilik büyük bir oyuncu havuzuna giren sarı-kırmızılılar en büyük problemi de bu oyuncularının kulüplerinde ilk 11’deki kilit oyuncular olması ile yaşadı. Hem kulüpleri vermek istemedi hem de bonservisleri yükseldi. Buna rağmen çalışan idareciler 2 transferi bitirdi. Ve yapılan toplantıda maliyetlerinin de yönetimin istediği seviyede olduğunun altı çizildi.

İNGİLİZ KULÜPLERİ DEVREYE GİRDİ...

GELELİM 3. zorluğa... Sarı-kırmızılı idareciler ne çektiyse Premier Lig ekiplerinden çekti bu transfer döneminde. Bir çok oyuncu ile masaya oturan ve büyük oranda ikna eden yönetim ne zaman imza aşamasına gelse bir İngiliz kulübü çıktı ortaya. Premier Lig ekiplerinden gelen teklifler sonrasında G.Saray’ın anlaştığı bazı oyuncuların da elden kaçtığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı