Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Olası eşitlikte şampiyon Fenerbahçe

Olası eşitlikte şampiyon Fenerbahçe

Sarı-lacivertliler Kadıköy'de hem zirveyi hem de ikili averajda avantaju devraldı.

Olası eşitlikte şampiyon Fenerbahçe

ŞAMPİYONLUĞUN 2 adayının en kritik maçı Saracoğlu’ndaki buluşmaydı. 1 maç eksiğiyle 1 puan önde Kadıköy’e giden siyah-beyazlılar, ligin en az gol yiyen takımına karşı -Olcay tercihli- bilinen etkili hücum hattıyla sahadaydı. F.Bahçe adınaysa Nani’nin kulübede olması sürprizdi.

STADI dolduran taraftarın yarattığı atmosferin de etkisiyle hızlı başlayan maçta skor tabelası da hızlı değişti. 3’te Caner’in kullandığı serbest vuruşu müthiş bir voleyle filelere yollayan Volkan Şen kendisi adına da sezonun ilk golünü en kritik maçta attı. Ev sahibinin oldukça yüksek tempoda müthiş baskılı bir oyun ortaya koyduğu mücadelede Beşiktaş ceza sahasına da çok sayıda atak gerçekleşti. 22’de Diego’nun Volkan’a pası kornerle sonuçlandı. Hemen ardından Van Persie’yle tehlike yaratan F.Bahçe elle oynama itirazlarına yol açan pozisyondan Marcelo’nun müdahalesiyle yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerin Alper-Caner-Volkan ile Beşiktaş kalesine yaptığı etkili ataklar bitircilik yönünden eksikti.

TEMPO DÜŞÜNCE...

En net pozisyonunu 26’da ev sahibi hücumundan seken topla hızlı hücum şansı yakalayarak bulan Beşiktaş %100 gol pozisyonundan yararlanamadı. Konuk ekip adına az sayıda da olsa pozisyonların en büyük tehdidi Quaresma’ydı.

Haberin Devamı

YETENEKLİ ayakları F.Bahçe baskısıyla etkisiz hale gelen Kartal şans

eseri 1-0 tamamlanan ilk yarı sonrası 2. yarıya Olcay-Gökhan Töre değişikliğiyle başladı. İlk 45 dakikadaki yüksek temponun düştüğü mücadele siyah-beyazlıların istediklerini yapmasına da müsaade etti.

BEŞİKTAŞ 60’a kadar F.Bahçe kalesini abluka altına aldı ancak Volkan Demirel’i aşamadı. İki takım adına gerçekleştirilen oyuncu değişikliklerinin kritik sonuçlar getirdiği mücadelenin 82. dakikasında Ozan’ın hazırlayıp ceza sahasına kadar getirdiği topu Nani’yle buluşturmasıyla 2. gol geldi. Maçı bırakmayan Beşiktaş rakip kaleye bindirmeler yapsa da sonucu etkilemedi.