Gazete Vatan Logo
Futbol Ne yaptınız sultanlar!

Ne yaptınız sultanlar!

Şampiyonluk parolasıyla gittiğimiz Avrupa Şampiyonası’nın 2. maçında Hırvatistan’a

Ne yaptınız sultanlar!

AVRUPA Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın 2. maçında Türkiye, Hırvatistan’a 3-0 mağlup oldu. Hırvatistan’da Topic 19 ile Miletic 15 sayıyla oynarken, Ay-yıldızlılarda ise Eda 14, Neriman 10 ve Neslihan 10 sayı üretti. İtalya’da yapılan turnuvada önceki gün oynanan Azerbaycan maçında düştüğümüz hataya tekrar düştük. Azeriler’in Mammadova ve Rahimova ile yaptığı 4 numara hücumlarının daha etkilisini dün Topic ve Miletic gerçekleştirdi ve bunlara savunma yapamayınca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

VEDA DA EDEBİLİRİZ

OYUNA Polen’in iyi servisleriyle 5-2 önde başlayan taraf Ay-yıldızlılar olsa da Dugandzic’in ortadan bulduğu sayılara engel olamadık ve ikinci teknik molaya 4 sayı geride girdik: 12-16. Daha sonra Eda ile ilk kez blok ritmi bularak 5-0’lık seri yakladık ve 19-19’da Hırvatistan’ı yakaladık. Ancak daha sonra Miletic’in servis oyununu iyi değerlendiren Hırvatistan ilk seti 25-53 kazandı.

İKİNCİ bölüme ise Neslihan’ın bu turnuvada bulduğu ilk sayılarla 2-0 önde başladık. Ancak yine sahne alan Topic’in smaçları bir türlü defanstan çıkmayınca bu oyunu da 25-23’le kaybettik. Son sete ise ilk iki bölümden ders çıkaracağımıza aksine hatalarımızın üstüne daha da katarak başladık. Oyun da bir türlü ritim bulamayan Milliler bu seti 25-22, maçı da 3-0 kaybetti.

GRUP liderliği planları yaparken dün aldığımız bu yenilgiyle turnuvaya veda etme tehlikemiz bile var. İnşallah dün Azerbaycan’ı 3-1’le geçen İtalya’yı bugün yenerek o hiç istemediğimiz hesaplara girmek zorunda kalmayız. Yoksa yine hesap makineleri çıkacak çekmeceden.

NALAN URAL: Neriman ve Gözde’ye iyi önlem almışlar

BİRAZ önceki gün kazanılan maçın verdiği fazla güvenle çıktılar Sultanlarımız sahaya bana göre. Ama öyle olmadı maalesef. Maja Poljak’ın bizim oyuncularımızı tanımasından dolayı bize karşı iyi blok önlemi alınmış. Bir de ilk 6 haricinde yedeklerden bir oyuncu girdiği zaman takımımızın buna adapte olamadığını gördüm. Sanki her bir oyuncu değişik dakikalarda kullanılacakmış gibi adapte olunmamış. Mesela Neslihan oyuna sonradan girdiğin zaman oyun ona göre oynanmıyor, diğer oyuncular farklı rolleri paylaşamıyor gibiydi.

MANŞETİN aksadığı zamanlarda Güldeniz ve Esra’dan daha erken faydalanabilirdik. Ayrıca Azerbaycan maçının en iyi iki oyuncusu Neriman Özsoy ve Gözde Kırdar’a da önlemler almış Hırvatlar ve bunu da çok iyi başardılar.

MURAT YÜCEKÖK: Neden Gizem hiç oynamadı?

FİLENİN Sultanları Hırvatistan’a karşı hiç hesapta olmayan 3-0’lık bir mağlubiyet aldılar .

AZERBAYCAN önüne ilk 6’da başlayan Polen dün yine sahadaydı ancak bu sefer Motta onu ilk setin başında oyundan alarak bir daha şans vermedi. Yerine dahil olan Neslihan ise sakatlıktan yeni çıktığı için beklenen performansı bir türlü veremiyor. Sanki Motta ilk setten sonra tekrar Polen’le oyuna başlasa daha etkili olabilirdik.

GELELİM libero konusuna. Elinizde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve normal ligin en iyi liberosu seçilmiş Gizem Güreşen varsa tahtaya ilk önce onun adı daha sonra diğer 6 kişinin adının yazılması lazım. Dün defanstan neredeyse hiç top çıkmadı. Oysa ki sahada Gizem olsaydı eminim ki o pozitif enerjisiyle takıma çok daha fazla katkı sağlardı.

Haberin Devamı