Gazete Vatan Logo
Futbol Milli atletin sağlık durumu kritik!

Milli atletin sağlık durumu kritik!

Uslu, yoğun bakımda uyutuluyor

Milli atletin sağlık durumu kritik!

Avrupa Takımlar Şampiyonası için gittiği İngiltere’de rahatsızlanan milli atlet Binnaz Uslu’nun durumu ciddi.

Avrupa Takımlar Şampiyonası için İngiltere’nin Newcastle kenti yakınındaki Gateshead’de bulunduğu sırada aniden rahatsızlanan milli atlet Binnaz Uslu’nun durumu kritik. Gateshead’deki Queen Elizabeth Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Uslu uyutulyor. Binnaz Uslu’yu hastanede ziyaret eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun, şu bilgileri verdi: “Binnaz’ın sağlık durumu daha iyi. Hastaneye kaldırıldığında ateşi 41 dereceyken, bugün (dün) ise 36.5 dereceye düştü. Ancak kanda bir enfeksiyon var ve bunu gidermeye çalışıyorlar. Lökosit değerleri yüksek, akciğer ve kalp fonksiyonları ise düşük. Bu nedenle yoğun bakımda uyutulmayor.”

Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, ise Uslu’nun tedavisinin Türkiye’de devam etmesinin gündeme geldiğini ancak milli atletin tedavisiyle ilgilenen doktorların yoğun bakım süreci devam ederken bu fikre sıcak bakmadıklarını kaydetti.

‘Rahatsızlığı yoktu’

Anne Nevruz Uslu ise kızının başına gelenleri şaşkınlıkla karşılarkan, “Midesinde hiçbir sorun yaşamıyordu. Taşı koysan yerdi bir gün bile benim midem ağrıyor demedi” dedi.Anne Uslu büyük Yeliz Aslan’ın dün sabah İngiltere’ye gittiğini de belirtti.

Binnaz Uslu, cumartesi gecesi ani karın ağrısı şikayetiyle Kraliçe Elizabeth Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yapılan tetkiklerde, milli atletin karın boşluğuna sıvı dolduğu bunun da kalp ve ciğerlerine etkide bulunduğu tespit edilmişti. Uslu tetkiklerin ardından hemen ameliyata alınmıştı.

Haberin Devamı