Gazete Vatan Logo
Süper Lig MHK'dan başkanlara mesaj!

MHK'dan başkanlara mesaj!

Merkez Hakem Komitesi, yeni sezon öncesi tüm Süper Lig başkanlarını bir araya getirecek ve...

MHK'dan başkanlara mesaj!

Spor To­to Sü­per Lig'de 2014-15 se­zo­nu için ge­ri sa­yım baş­lar­ken son yıl­lar­da fut­bol­da ya­şa­nan ge­ri­lim­den faz­la­sıy­la pa­yı­nı alan Mer­kez Ha­kem Ku­ru­lu (MHK) ha­re­ke­te geç­ti. Ku­ru­lun, ağus­tos ayı için­de Sü­per Lig ekip­le­ri­nin baş­kan­la­rıy­la sür­priz bir top­lan­tı yap­ma­ya ha­zır­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di. Söz ko­nu­su top­lan­tı­ya ka­tı­lı­mın sa­de­ce baş­kan dü­ze­yin­de ol­ma­sını şart ko­şa­cak olan MHK'nin ha­kem­ler ve Türkiye Fut­bol Fe­de­ras­yo­nun'dan hiç­bir yet­ki­li­ye da­vet yol­la­ma­ya­ca­ğı bil­di­ril­di. Pe­ki bu top­lan­tı­nın ana gün­de­m maddesi ne ola­cak?

OĞUZ SARVAN HAZIRLADI

Ga­ze­temiz BU­GÜN'e ula­şan bil­gi­le­re gö­re MHK bu top­lan­tı­da ya­pı­la­cak su­nu­mu bir DVD ha­li­ne ge­tir­di. Tüm ku­lüp baş­kan­la­rı­na iz­le­ti­le­cek olan DVD, MHK eği­tim­ci­si Oğuz Sar­van ta­ra­fın­dan ha­zır­lan­dı. MHK yö­ne­tim ku­ru­lu için­de Baş­kan Ze­ke­ri­ya Alp ile Yük­sel Ok­çu­oğ­lu DVD'nin de­tay­la­rı­nı bi­li­yor. Ge­ri ka­lan yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri DVD'de ne­ler ol­du­ğu­nu ku­lüp baş­kan­la­rıy­la bir­lik­te öğ­re­ne­cek.

Haberin Devamı

Ku­lüp baş­kan­la­rı­nın ha­kem­ler­le il­gi­li maç­la­rın ön­ce­si ve­ya son­ra­sın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­la­ra mer­cek tu­tu­la­cak. Bun­lar­dan özel­lik­le ki­şi­li­ği he­def alan ha­ka­ret içe­ren söz­le­rin al­tı çi­zi­le­cek.

Fut­bol­cu­la­rın ha­kem­ler hak­kın­da­ki açık­la­ma­la­rıy­la, maç için­de ha­kem­le­re kar­şı hal ve ha­re­ket­le­ri olum­lu ve olum­suz ör­nek­le­riy­le DVD'de yer ala­cak. Ha­kem­le­rin çok tar­tı­şı­lan po­zis­yon­la­rı ön­le­mek için na­sıl bir ha­zır­lık sü­re­cin­den geç­ti­ği gös­te­ri­le­cek.

Amaç vicdanlara seslenmek

MHK, bu top­lan­tıy­la se­zon için­de ha­kem­ler üs­tün­de ku­ru­la­cak ola­sı bas­kı­yı pe­şi­nen azalt­maş­yı he­def­li­yor. Geç­miş dö­nem­de ha­kem­le­rin ma­ruz kal­dı­ğı hak­sız­lık­la­rın al­tı önem­le çi­zi­le­rek, baş­kan­lar­dan ey­lem ve söy­lem­le­rin­den vic­da­nı ön plan­da tu­ta­rak ha­re­ket et­me­le­ri is­te­ne­cek. Ha­kem­le­rin ha­ta yap­mak is­te­yen ki­şi­ler ol­ma­dı­ğı an­cak üst­le­rin­de­ki bas­kı­nın ha­ta ora­nı­nı yük­selt­ti­ği vur­gu­su ya­pı­la­cak.

Haberin Devamı

Buluşma gerçekleşir mi

MHK'nin toplantı pla­nı akıl­la­ra ku­lüp baş­kan­la­rı ara­sın­da­ki hu­su­met­le­ri ge­tir­di. Fe­ner­bah­çe Baş­ka­nı Aziz Yıl­dı­rım'ın arası açık olan Ga­la­ta­sa­ray Baş­ka­nı Ünal Ay­sal ve Trab­zons­por Baş­ka­nı İb­ra­him Ha­cı­os­ma­noğ­lu ile bir ara­ya ge­lip gel­me­ye­ce­ği me­rak ko­nu­su ol­du. Ni­te­kim Yıl­dı­rım, uzun sü­re­dir Ku­lüp­ler Bir­li­ği top­lan­tı­la­rı­na da ka­tıl­mı­yor. (Bugün)