Gazete Vatan Logo
TBL Manken değiliz sporcuyuz!

Manken değiliz sporcuyuz!

Üç büyük kulübün formasını giyen ve tam 333 kez milli olan Yasemin Horasan, kariyerine nokta koyduktan sonra ilk kez konuştu.

Manken değiliz sporcuyuz!

İşte röportajının detayları...

- Bundan sonrası için planların...

Hocalık yapabilirim ama idareci olarak daha verimli olabilirim.

- Jübile teklifi aldınız mı?

Hayır. Milli Takım’ın Bosna Hersek ile oynayacağı maç öncesi Nevriye Yılmaz ile bana plaket verilecek.

- Beşiktaş’ta Aziz Akkaya’nın yardımcısı olmanızı isteyenler var...

Beşiktaş’tan talep gelmedi ancak Türk basketboluna faydalı olabileceğim her platformda görev almaya hazırım.

- 4. kez döndüğün Beşiktaş’ta veda ettin. Camiaya bir kırgınlığın var mı?

12 yaşından beri basketbol oynuyorum. Veda etmek beni biraz üzdü. Beşiktaş’ta jübile olsa ya da bir görev verilse tabii ki mutlu olurdum. Yıllar içinde elbette kırgınlıklarınız oluyor.

- Ligimizi nasıl görüyorsun?

3 sene öncesine göre bir tık gerideyiz.

- “3 büyükler” deyince...

Hepsinin bendeki yeri ayrı. Beşiktaş daha samimi ve taraftarın çok fazla sahiplendiği bir kulüp. Fenerbahçe daha profesyonel bir yapı. Aziz Yıldırım şirket gibi yönetiyor ve ciddi yatırımlar yapıyor. Galatasaray’da ise Adnan Polat başkanlığında çok güzel bir sezon geçirdim.

Haberin Devamı

- En unutamadığın maç?

Avrupa Şampiyonası’nda Fransa’yı yenerek finale çıktığımız maç. Sevinçten ağlamıştım.

- 2009’da Eurocup’ta şampiyon olarak bayan basketbolunda Türkiye’nin ilk Avrupa Kupası’nı kazanan Galatasaray’ın kadrosundaydın...

Türkiye’de bir ilki başardık. O takımın kaptanlığını yapmak benim için gurur verici bir anı. Daha sonra Avrupa Ligi şampiyonluğu da geldi. Türk sporu için dönüm noktalarındandır.

- Canik Belediyespor’un hocası Mehmet Can Öztürk’ü kaybettik ama Mehmet hoca yeni transfer Antonija Misura Sandric kadar konuşulmadı. Bayan basketbolunda makyaj ve güzellik bu kadar mı önemli?

İnsanlar görselliğe çok fazla önem veriyor. Mehmet Can Öztürk Türk basketboluna çok fazla hizmet vermiş ve benim de hocalığımı yapmış bir isim. Sandric’in güzelliği oyunculuğundan çok konuşuldu. Medyaya ne kadar malzeme verirseniz o kadar popüler olursunuz. Özenli olmak tabii ki önemli ama biz manken değiliz. Basketbol çok fazla mücadeleye dayalı bir spor. Güzellik ve makyajla fazla ilgilenirseniz performansınızı düşürürsünüz.

Haberin Devamı

- Milli takımda devşirme sporcuya nasıl bakıyorsun?

Milli takım ruhuna çok uygun değil. Orada milli formayı hissedecek oyuncular olmalı.

- Yabancıların fazla olmasına karşı mısın?

Tabii ki karşıyım. Türk oyuncuların hem rolleri ve hem süreleri azalıyor. Kulüp takımlarında kısıtlı süre alan oyunculara milli takımda maç kazandırma sorumlulukları yükleniyor. Bu durum milli takımı da olumsuz etkiliyor.

- Galatasaray’ın bayan hocası çok konuşuluyor…

Kısa vadede çok başarılı görünüyor. Bence kadın basketbolunda çok daha fazla kadın olmalı. Umuyoruz bundan sonraki süreçte fazlalaşır. Türk kadın basketbolunun gelişimi için bu çok önemli.

(Hakan Akar / Karar)