Gazete Vatan Logo
Futbol Maç için ne dediler?

Maç için ne dediler?

VATAN spor yazarları İngiltere-Türkiye maçı için neler söyledi.. Selim Soydan, Sanlı Sarıalioğlu, Haşmet Babaoğlu ve Kenan Onuk

Selim Soydan: İngilizler düşünsün!
Bugüne kadarki en iyi Milli Takım kadrosuna sahibiz. Maçı çok rahat şekilde izleyeceğim. Çünkü iki takm arasında gerçekten büyük bir fark gözüküyor. Milliler Dünya 3.'sü olarak maça istediği gibi başlayacak, oynadığı futbolu İngilizler'e kabul ettirebilecek güçte. Onun için büyük sürpriz olmazsa, normal sarflarda ekibimizin, ingiltere'den zaferle döneceğine inanıyorum. Milliler, cesur olmalı. Biz İngilizleri değl, onlar bizi düşünsün. Bu psikoloji, maçın anahtarı olacaktır.

Sanlı Sarıalioğlu: Aman dikkatli olun
İngiltere önündeki o skandal skorlar, milattan önceydi. Eski çamlar, bardak oldu. Biz artık güçlü bir ekibiz. Dünya 3.'lüğümüz asla rastlantı değil. İşte görüyoruz, pek çok oyuncumuz Avrupa'nın gözdesi. İngiltere ciddi biçimde bizden çekiniyor, maça ortağız. Buraya dek herşey tamam. Ama bir kesim öyle bir hava yarattı ki, sanki İngiltere çantada keklik. Silindir gibi ezip geçeceğiz. Komik olmayın beyler, İngiltere'nin her zaman korkulu bir rakip olduğunu nasıl gözardı edersiniz?

Haşmet Babaoğlu: 1-0 önde başlıyoruz
Biz maçı saha dışında kazandık! Çünkü hem İngilizler de dahil futbol yorumcularının bakışı, hem de İngiltere'nin Liechtenstein maçındaki oyunu güvenimizi artırdı. Ama sahadaki maçı kazanmak için çıkıp kendi futbolumuzu oynamamız gerekir. Orta saha sürekli top çalmak ve atağa asla topu şişirerek çıkmamalı. Orta sahamız İngiltere'den kat be kat iyi. Ama onlarınki kadar bizim savunmamız da aksıyor. Dyer ve Beckham'a dikkat eder, Emre'yle hücuma çıkarsak işimiz kolaylaşır.

Kenan Onuk: Favori takım Türkiye
Milli Takım, tarihinin en büyük fırsatlarından birini değerlendirirse hem final biletini cebine koyacak, hem de İngiltere'yi futbol tarihimizde ilk kez yeneceğiz. Avrupa'nın en iyi ekiplerinden biriyiz. Karşılaştırma yapılırsa, İngiltere'nin Owen ve Beckham dışında oyunun kaderini değiştirebilecek kozu yok. Milliler'de ise oyuna ağırlığını koyacak isim çok Nihat, İlhan, Emre ve Yıldıray'ın yıldızlaşacağını düşünüyorum. Bizim için en kötü sonuç beraberlik.

Haberin Devamı