Gazete Vatan Logo
Futbol Lugano Uruguaylıları çıldırttı!

Lugano Uruguaylıları çıldırttı!

'Bizim Lugano'yu seyredin karar verin'

Dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesi, bu kez futbol olarak değil, olaylarıyla dünya basınının manşetine çıktı.

Futbolcuların arasındaki kavgaları, Ali Sami Yen Stadı’nda taraftarların çatıya çıkmasını, fotoğraflarla okuyucularına duyuran dış basın, oldukça sert eleştiriler getirdi.
İspanyol gazetelerinden Diario AS, “Yaşasın Türkler, yaşasın Türk futbolu!” ifadesini kullanırken, “Bunların oynadıkları futbol mu, yoksa gösteri maçı mı?” yorumunu yaptı.

“Skandal derbi” başlığını kullanan Goal gazetesi ise, “4 kırmızı kart ve son yılların en zavallı karşılaşması” diyerek, eleştiride bulundu.

Publico gazetesi, “İstanbul’da meydan savaşı” başlığının ardından, “Dünya klasiklerine giren derbide futbolun dışında ne ararsanız vardı” dedi.

Uruguay’da yayımlanan Observa gazetesi de, “Klasik kargaşa” başlığının ardından internet sitesine olayların videosunu koyarak, “Bizim Lugano’yu seyredin, siz karar verin” yorumunu getirdi.

Brezilya’dan yayım yapan Esportes gazetesi, “Gerçek suçlu Lugano” başlığı altında, “Uruguaylı savaşı başlatan futbolcu oldu” yorumunu yaptı. Trivale ise, “Şiddetle karışık derbi” başlığıyla verdiği haberde, “Futbol seyretmek isteyenler yumruk ve şiddeti görüp eve döndüler” diye yazdı.

İsveç’in Aftonbladet gazetesi, “Skandal derbi” başlığını attı. Maçtan iki kavga fotoğrafını yayımlayan gazete, “İstanbul’un prestij derbisi böyle bitti. Derbinin bitmesine bir dakika kala cehennem gibi sahneler ön plana çıktı” ifadelerini kullandı.

Expressen ise “Skandal derbi” ve “Derbi böyle berbat oldu” başlıklarını attı. Haberde, “İstanbul’da oynanan derbi skandal sahnelerle bitti. Sahadaki tüm futbolcular birbirlerine girdi. Taraftarlar da birbirlerine koltuk atarak savaştılar” dedi.

Norveç’in VG gazetesi de, “Futbol maçı olarak başladı, kavga maçı olarak bitti. İstanbul derbisinde dört kırmızı kart. Lugano’nun kafası futbolcuların sinirlerini had safhaya çıkararak maçın kavgayla bitmesine neden oldu” yorumunda bulundu.

“Derbi skandalla sonuçlandı” manşetini atan Danimarka’nın Jyllands Posten gazetesi ise “Lugano, Emre Aşık’a arkadan kafayla vurarak olayların fitilini yaktı. Bütün futbolcular birbirleriyle kavga ederken sahada skandal sahneler ortaya kondu” ifadelerine yer verdi.


Diario As (İspanya)
Yaşasın Türkler, yaşasın Türk futbolu! Bunların oynadıkları futbol mu, yoksa gösteri maçı mı?

Publico (İspanya)İstanbul’da meydan savaşı. Dünya klasiklerine giren derbide futbolun dışında ne ararsanız vardı.

Aftonbladet (İsveç)
Skandal derbi. İstanbul prestij derbisi kavgayla bitti. Son dakikada cehennem gibi sahneler yaşandı.

Trivale (Brezilya)Şiddetle karışık derbi. Futbol seyretmek isteyenler yumruk ve şiddeti görüp eve döndüler.

Observa (Uruguay)İstanbul’da klasik kargaşa. Videodan bizim Lugano’yu seyredin, siz karar verin.


Haberin Devamı