Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Ligdeki sarı kart cezası kupada geçerli mi? Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?

Ligdeki sarı kart cezası kupada geçerli mi? Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?

Süper Lig'de futbolcular, 4 sarı karta ulaştıklarında 1 maç ceza alırlar. Bu ceza, lig maçlarında geçerli olur ve oyuncu bir sonraki müsabakada forma giyemez. Peki, sarı kart cezası kupada geçerli mi, Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?

Ligdeki sarı kart cezası kupada geçerli mi? Ligdeki kırmızı kart kupada geçerli mi?

Süper Lig'de önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi öncesi sarı lacivertli ekipten Ozan Tufan ve Garry Rodrigues, siyah beyazlılarda ise Caner Erkin 15. hafta karşılaşmalarında kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

SARI KART CEZASI KUPADA GEÇERLİ Mİ?

Sarı kart cezalısı olan futbolcuların cezaları, yalnızca Süper Lig maçlarında çekilir. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki karşılaşmalarda sarı kart cezası uygulanmaz.

KIRMIZI KART CEZASI KUPADA GEÇERLİ Mİ?

Lig maçlarında kırmızı kart gören oyuncuların cezaları, Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarını da etkiler. Bir futbolcu, ligde gördüğü kırmızı kart cezasını kupa maçlarında çeker.

SÜPER KUPA'DA GÖRÜLEN KIRMIZI KART CEZASI

Süper Kupa müsabakasında kırmızı kart gören bir oyuncu, cezasını bir sonraki resmi müsabakada, yani genellikle Süper Lig maçlarında çeker. İki sarı karttan atılan bir futbolcu 1 Süper Lig maçında ceza alırken, doğrudan kırmızı kart gören oyuncu 2 maç ceza alır. Bazı durumlarda, disiplin kurulları tarafından cezalar uzatılabilir.

Haberin Devamı