Gazete Vatan Logo
Galatasaray Kocaeli Birlik - Galatasaray U14 maçında olay!

Kocaeli Birlik - Galatasaray U14 maçında olay!

Bölgesel Gelişim U14 Ligi 1.Bölge A Grubu’nda oynanan Kocaeli Birlik-G.Saray maçına ‘çiçek krizi’ damgasını vurdu.

Kocaeli Birlik - Galatasaray U14 maçında olay!

HT Spor'un haberine göre; Fair-Play ruhunun yerle bir edildiği olay, Kocaeli Birlik teknik sorumlularının bu yıl G.Saray U14 Takımı’na transfer olan eski oyuncuları Ferhat Durmuş’a maç öncesi çiçek vermek istedi. G.Saray U14 Teknik Sorumlusu ve aynı zamanda A Takım maç analist uzmanı olan Tuğberk Tanrıvermiş’in buna karşı çıkt. Tanrıvermiş’in maçın bitiminde Birlikspor malzemesicisine “Oyuncuyu yumuşatmak, etkilemek için böyle şeyler yapıyorsunuz” demesi üzerine tartışma iyice alevlendi.

‘ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ’ DEDİĞİ OYUNCUSU 5 GOL ATTI

Kocaeli Birlik U14 Teknik Sorumlusu Göksel Ali Argun yaptığı açıklamada maçın ardından rakip hocanın yanına gittiğini belirtti. 'Resim çektirmemeniz ve çiçeği geri çevirmeniz G.Saray hocasına yakışmadı’ dedim. ‘Senin haddine değil, sen kimsin’ deyince tartışma yaşandı” diye konuştu. G.Saray U14 hocası Tanrıvermiş, Ferhat Durmuş'la ilgili “Oyuncumu yumuşatmak için böyle şeyler yapıyorsunuz” dedi. Durmuş, 6-3 kazanılan maçta 5 gol atarak kendisine verilen çiçekten hiç de etkilenmediğini gösterdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Bugünkü Habertürk Gazetesi’nde yayınlanan “Yok Artık Hocam” başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Bölgesel Gelişim U14 Ligi 1. Bölge A Grubu’nda, Kocaeli Birlik ile Galatasaray maçından önce, rakip takım teknik sorumlularının, Kocaeli Birlik’ten Galatasaray U14 Takımı’na transfer olan Ferhat Durmuş’a çiçek verme istekleri teknik kadromuza iletilmiş, törenin maçın bitiminde yapılmasının daha uygun olacağı yanıtı verilmiştir. Buna rağmen tören maçtan önce yapılmış ve buna itiraz edilmemiştir.
Söz konusu haberde, Galatasaray U14 Takımı Teknik Sorumlusu Tuğberk Tanrıvermiş’in “Oyuncumu yumuşatmak için böyle şeyler yapıyorsunuz” dediği iddia edilerek, “Ferhat Durmuş, 6-3 kazanılan maçta 5 gol atarak kendisine verilen çiçekten etkilenmediğini gösterdi” ifadesi kullanılmıştır. Oyuncumuz söz konusu maçta 5 değil 2 gol atmıştır. Bu bile haberin araştırılmadan, Galatasaray’ın görüşü alınmadan ve sadece sosyal medyada yazılanlardan derlenerek yapıldığını göstermektedir.
Kulüp olarak Akademi takımlarımızın üzerine titreyip Türk futbolunun geleceğine damga vuracak nesiller yetiştirmeye çalışırken bu tür gayriciddi haberleri şiddetle kınıyoruz.
Galatasaray Spor Kulübü

Haberin Devamı