Gazete Vatan Logo
Futbol Kısa... Kısa...

Kısa... Kısa...

Bu yıl Türk Ligi'nde dönen La Liga bugün oynanacak karşılaşmalarla yeni sezona merhaba diyecek. Rüştü'lü Barcelona ilk sınavında 22.30'da Athletic Bilbao deplasmanına çıkacak. Tayfun'lu Espanyol ise Nihat'lı Real Sociedad'ı saat 20.30'da evinde ağırlayacak. İngiltere'de ise Alpay'ın takımı A.Villa evinde Leichester, Tugay'lı Blackburn ise Chelsea ile kozlarını paylaşacak. Her iki karşılaşma da saat 17.00'de başlayacak

Trabzon'da istifa
Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Rahmi Üstün, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Üstün, yaptığı açıklamada, idari konularda Trabzonspor'un zarara uğratıldığını ve bu nedenle istifa ettiğini söyledi.

Barça'da 'tele kulak' skandalı
Rüştü'nün kalesini koruduğu Barcelona'da tele-kulak skandali patlak verdi. Kulüp yönetim kurulu toplantılarının yapıldığı salonda gizli mikrofonlar bulundu. Durum polise bildirilirken, emniyet güçlerinin yaptığı aramada çeşitli yerlere gizlenmiş 3 mikrofon daha ele geçirdi. Soruşturmanın hâlâ sürdüğü açıklandı.

Doktorlardan 'sıcak' uyarısı
Doktorlar futbolcuları sıcak havalara karşı uyarıyor. Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Polatlı, "Güneş altında ve de koşarak 1.5 saat efor sarf edecek futbolcular fırsat buldukça su ve vitaminli sıvı almalı. Maçlar da geç başlatılmalı" dedi.

Hollandalılar çıt kırıldım!
Hollanda'da yapılan bir araştırma, 1. Lig'de yer alan takımlarda oynayan futbolcuların yüzde 68'inin, bir sezon içinde mutlaka sakatlandıklarını ya da hastalandıklarını ortaya koydu. Ayrıca sakatlıkların ülke futbolunu yıllık 20 milyon euro zarara uğrattığı da araştırma sonucu tespit edildi.

Rüya Takım'ı durduran yok
Basketbolda Olimpiyat Oyunları Amerika kıtası elemelerinin ilk etabı, Porto Riko'nun başkenti San Juan'da sona erdi. NBA yıldızlarından kurulu ABD Basketbol Takımı son maçında Porto Riko'yu 91 -65 yendi ve grup lideri olarak yarı finale yükseldi. Tim Duncan, 16 sayı, 9 ribaunt ve 4 asistle karşılaşmanın yıldızı oldu.

Çanakkale'de 100 kulaç
Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yanşması bugün gerçekleştiriliyor. Bu yıl 17.'si yapılacak yarışmada Türkiye'nin dört bir yanından tam 100 sporcu kulaç atacak. Eceabat'tan başlayarak Çanakkale Gümrük İskelesi'nde sona erecek yarış 3.5 millik rota üzerinde yapılacak.

Belediyeler kapışıyor!
İkinci Lig A Kategorisi'nde geçen hafta başlayan büyük heyecan aynı hızla devam ediyor. Günün en önemli maçında İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri saat 17.00'de Bahçelievler Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Program şöyle: 16.30 Karşıyaka-Antalya; 17.00: Y.Yozgat-Ç.Dardanel; 19.00 K.Erciyes-Mersin İdy.

Haberin Devamı