Gazete Vatan Logo
Moto GP Kenan Sofuoğlu: "İlk 3'te bitirmek istiyorum"

Kenan Sofuoğlu: "İlk 3'te bitirmek istiyorum"

Milli motosikletçi Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya'da koşulacak sezonun 3. yarışını kazanmak istiyor

Kenan Sofuoğlu: "İlk 3'te bitirmek istiyorum"

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun üçüncü yarışını kazanmayı hedefliyor.

Avustralya'da lider götürdüğü sezonun ilk yarışını bitime 3 tur kala lastiğinin patlaması sebebiyle tamamlayamayan Kenan Sofuoğlu, 13 Mart'ta Tayland'daki yarışta ise ikinci olarak sürücüler klasmanında 20 puanla dördüncülüğe yükselmişti.

İspanya'nın ev sahipliği yapacağı sezonun 3. yarışına Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kendi adını taşıyan pistte hazırlanan milli motosikletçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avustralya'daki yarışta 25 puanı almaya çok yaklaştığını ancak arka lastiğin patlaması sebebiyle yarışı tamamlayamadığını anımsattı.

Kenan Sofuoğlu, ikinci olduğu Tayland'daki yarışla ilgili yaptığı değerlendirmede ise "Mücadelemi verdim, yarışı büyük bir çekişmenin ardından ikinci olarak tamamladım. Güzel bir sonuçtu. Şampiyonada sürücüler klasmanında dördüncülüğe yükseldim. Önümüzde uzun bir şampiyona var. 11 yarış daha yapılacak. Önümüzdeki birkaç yarışı kazanabilirsem, liderliğe çıkarım. Tabii ki, şampiyonluk en önemli amacımız. Bir diğer önemli şey ise sezon sonunda şampiyonayı ilk 3'te bitirmek. Podyum mücadelesi vermek her zaman güzeldir." diye konuştu.

Haberin Devamı

HAVA ŞARTLARI ANTRENMANI ETKİLEDİ

Kenan Sofuoğlu, İspanya'daki yarış için hazırlıklarını sürdürdüğünü ancak iki haftadır Sakarya'daki olumsuz hava koşulları sebebiyle çok fazla antrenman yapamadığını söyledi.

Test sürüşlerinde iyi dereceler elde ettiğini anlatan Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"İspanya yarışı için hazırız. Öte yandan Toprak Razgatlıoğlu'nun da sezonu başlamak üzere. Sakatlık geçirmişti, antrenmanda anladık ki, bir sıkıntısı yok. Toprak'ın dışında Honda Kupası'nda yarışacak 3 sporcumuz var. Onlar da şu an İspanya'da antrenman yapıyor. Bu hafta sonu 5 sporcu, İspanya'da yarışacağız. Ümit ediyorum ki, podyuma çıkar ve Türkiye'ye 5 kupayla geliriz."

İspanya'daki yarışı iyi geçirdiği takdirde genel klasmanda ikinciliğe yükselme ihtimali bulunduğuna işaret eden Kenan, "İki yarış üst üste başarılı olursak liderliğe de çıkabiliriz. Sezon çok uzun. Önemli olan sezonu şampiyon olarak kapatmak. Daha işin başındayız. İnşallah birkaç yarışta, ilk yarışın telafisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 3. yarışı, 3 Nisan Pazar günü İspanya'daki Motorland Aragon Pisti'nde düzenlenecek.