Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Kartal'ın kupa 'Uğur'u

Kartal'ın kupa 'Uğur'u

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 4. maçında Beşiktaş deplasmanda PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'a konuk oldu.

Kartal'ın kupa 'Uğur'u

Beşiktaş 7’de Uğur’un ortasında kendi ağlarını vuran Abdülkerim’le öne geçti. 10’da Özgürcan skoru eşitledi ancak 70’te Demba Ba, 76’da Uğur’un asistinde Atınç ve 83’te Cenk, Kartal’a 3 puanı getirdi

HAZIRLIK dönemini resmi bir maçla tamamlamak için gelmişti Adana’ya Beşiktaş. Ağır topların bir kısmı Antalya’da kalırken diğerleri ise yedek kulübesindeydi mücadele öncesi. Biliç, Atiba ve Veli’nin yokluğunda orta alanı Necip’le 18 yaşındaki Oğuz Aksoy’a emanet etmiş, sola ise kupa dışında forma görmeyen Uğur’a yerleştirmişti.

GÜNLERDİR bu maçı beklediği belli olan Adana Demir taraftarının müthiş coşkusuyla mücadele başlarken ilk golü bulan Beşiktaş’tı. Uğur 7’de soldan ortaladı, Ozzie es geçti, Abdülkerim şanssız bir şekilde tamamladı: 0-1. 3 dakika sonrasında ise beraberlik geldi. Soldan kullanılan serbest vuruşta, Atınç’la Tolga anlaşamayınca top Özgürcan’ın önünde kaldı: 1-1.

‘BA’BA DURUMA EL KOYDU

32’DE Kerim ortaladı, Uğur şut gibi bir kafa vurdu ama Emre topu çeldi. İlk yarının son dakikasında ise yeni bir centilmenlik hikayesi vardı. Sağ köşedeki mücadelede korner verilse de Necip kendisinden çıktığını hakeme söyledi ve devreye böyle gidildi.

Haberin Devamı

2. yarıda Biliç, ‘Bu kadar centilmenlik yeter(!)” dercesine Demba Ba ve Gökhan’ı oyuna sürdü. Daha fazla rakip sahada gözükmeye başlayan Kartal’da Cenk, 69’da Gökhan’ın ortasını yakın mesafeden Emre’ye nişanlarken 70’te Demba Ba ceza sahası dışından muhteşem vurdu: 1-2.

76’DA sahanın tartışmasız yıldızı Uğur serbest vuruşta sağdan ortaladı, Atınç kafayla bitirdi: 1-3. 83’te ise yine Uğur’un kazandırdığı frikikte Cenk Tosun kaleye bir füze yolladı ve skoru belirledi: 1-4.