Gazete Vatan Logo
BeşiktaşKartal'ın 'kar'a bahtı

Kartal'ın 'kar'a bahtı

Yoğun kar yağışı Beşiktaş'ı yine teslim aldı...Siyah-beyazlılar için sezonun ikinci yarısı bu hafta da başlayamadı.

Kartal'ın 'kar'a bahtı

Geçen hafta Başakşehir’de Mersin İdmanyurdu maçı 5. dakikada tatil edilen Kartal, dün Trabzon deplasmanına çıkacaktı fakat Avni Aker Stadyumufutbol değil, sadece kar topu oynamaya müsaitti. Hakem Bülent Yıldırım 18.00 sularında stada geldi ve maçı erteledi.

BEŞİKTAŞ sezonu dün de açamadı. Siyah-beyazlıların geçen hafta Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki Mersin İdmanyurdu maçı başlamış ama yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada tatil edilmişti. Kartal dün ise Trabzonspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşılaşacaktı fakat kar yağışı bu maçın da oynanmasına müsaade etmedi.
TRABZON’DA önceki geceden itibaren etkisini artırarak sürdüren kar yağışı nedeniyle stadın zemini sabah saatlerinde yaklaşık 15 santimetre kalınlığında karla kaplandı. Federasyon temsilcileri ve karşılaşmanın 4. hakemi Kemal Aslan, saat 13.30 sıralarında stada geldi ve her iki kulüp yetkilileriyle toplantı yaptı.
25 SANTİMETRE KAR
SAAT 15.00 sıralarında federasyon temsilcileri tarafından sahanın 4 ayrı bölgesinde kısmi temizlik yaptırıldı. Ancak temizlenen bölgeler yaklaşık 20 dakika sonra yeniden bembeyaz hale geldi. 1 saat sonrasında zemindeki kar kalınlığı yaklaşık 25 santimetre olarak ölçüldü. Yeniden bir temizlik çalışması yaptırıldı ancak saha kısa sürede eski haline döndü.
MAÇIN oynanma ihtimali nedeniyle Beşiktaş ve Trabzonspor malzemecileri, forma ve diğer malzemeleri saat 16.30 sıralarında stada getirdi. 17.15 gibi maçın hakemi Bülent Yıldırım, yardımcılarıyla birlikte stada geldi. Yıldırım, federasyon temsilcileriyle sahada 2 kez inceleme yaptı, temizlenen bölgelerin yeniden kapandığını görünce, maçın oynanamayacağına karar verdi. Federasyon temsilcileri ve her iki kulübün yetkilileriyle de yapılan görüşme sonucunda saat 18.00 sularında maçın ileri bir tarihe ertelenmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı