Gazete Vatan Logo
Futbol Kartal dip yaptı

Kartal dip yaptı

Euroleague Top 16 turundaki altıncı maçında Beşiktaş, Maccabi'ye yenildi...

Kartal dip yaptı

EŞİKTAŞ için açık ara sezonun en kötü maçıydı Maccabi karşılaşması. Her şeyden önce dersine iyi çalışmamış siyah-beyazlılar. Bu seneki Maccabi’nin aşırı baskılı ama aynı zamanda bunun doğal sonucu olarak fazlasıyla açık da veren çok riskli bir savunma yaptığını iyi bilip ona göre maça çıkmak gerekiyor.

BEŞİKTEŞ daha 3 sayı çizgisinin 2 metre gerisinde gelen 2 oyunculu tuzaklara, pota altında pozisyon almak yerine baskı yaptığı için açıktan koşarak gelen blokçulara hiç hazırlıklı değildi. Hücumun devamında rakip sahaya çok çabuk gelip savunma yerleşmeden fırsat arayan ve yine riskli tercihler yapan rakip hücuma karşı da geri koşma konsantrasyonuna gereken önemi vermeden başladılar oyuna. Maçın daha başında şok oldular sanki. Sorun şu ki bunu bekliyor olmalıydılar.

Takımın en iyisi Vidmar ilk 4 atışında blok yedi sonra da 2 faul yapıp kenara geldi. Bu toplar ise 3’e 1, 3’e 2 gibi pozisyonlarda turnike oldu Maccabi için.

HALBUKİ yardımlaşarak top getirmek, her topa blok diye sıçrayan James’e 1 feyk verme gereği ve en önemlisi geri koşma gibi konularda hazır olmak gerekiyordu.

İLK yarıda maçın rengi belli oldu. Vidmar’ın çıkışından sonra tek tutunulan dal olan ribauntlarda da üstünlüğünü kaybeden Beşiktaş tamamen dağıldı. 8 dakikalık bir sürede sayı atamadı. 17. dakika geldiğinde 37-12 öndeydi İsrail ekibi. Beşiktaş bu 17 dakikada 15 top kaybederken sadece 1 asist yapmıştı. Maccabi’nin aldığı tüm riskleri cezalandırmak yerine ödüllendirirseniz böyle açıklaması zor tablolar bile ortaya çıkabiliyor.

BU KEZ DAĞILDI

İKİNCİ yarıya Falker ve Vidmar’ı yan yana başlatarak en azından pota altı üstünlüğünü devreye soktu siyah-beyazlılar ama bu defa da ilk yarı genelde hep hızlı hücumdan turnike attıkları için pek başvurmadıkları 3 sayılara yöneldi Maccabi oyuncular. İlk devre 5 üçlük deneyen konuk ekip, son 20 dakikada 11 atış kullandı ve 7 isabet buldu. Maç zaten çoktan bitmişti ama yine de Beşiktaş’ın hamlesine karşı hamle yapmayı da bildiler.
DAHA önce de farklı yenilgiler almıştı Beşiktaş. Barcelona’ya, CSKA Moskova’ya karşı. Ama o hiçbir maçta dünkü kadar dağılmamıştı. Onlar sahada, izleyenler ise tribünde veya ekran başında oluşan görüntüden şok oldular.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu
HAKEMLER: Luigi Lamonica (ITA), Apostolos Kalpakas (SWE), Tomasz Trawicki (POL)
BEŞİKTAŞ (55): Daniel Ewing 4, Can Akın 3 (2 asist), Tutku Açık, Gasper Vidmar 11 (6 ribaund), Randal Falker 1 (8 ribuand), Serhat Çetin 8 (3 ribaund), Damir Markota 5 (4 ribaund - 1 asist), Patrick Christopher 7, Cemal Nalga (2 ribaund), Cevher Özer (2 ribaund) Curtis Jerrells 4 (1 ribaund - 4 asist)

MACCABİ TEL AVİV (77): David Logan 10 (4 ribaund - 2 asist), Shawn James 7 (5 ribaund - 2 asist), Devin Smith 6 (3 ribaund), Ricky Hickman 9 (3 asist), Lior Eliyahu 14 (5 ribaund - 3 asist), Moran Roth, Guy Pnini, Nik Caner-Medley 12 (4 ribaund), Yogev Ohayon 7 (6 asist), Darko Planinic 4, Sylven Landseberg 8

1.PERİYOT: 12-21
2.PERİYOT: 10-22
3.PERİYOT: 13-14
4.PERİYOT: 20-20

Kaan Kural

Haberin Devamı