Gazete Vatan Logo
Basketbol Karşıyaka nefes aldı

Karşıyaka nefes aldı

THY Avrupa Ligi C Grubu'nda Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'yı 77-66 mağlup eden Pınar Karşıyaka, grupta üç maç sonra kazanarak ikinci galibiyetini aldı.

Karşıyaka nefes aldı

İKİNCİ galibiyet için önemli olan Gora maçına Justin Carter’dan yoksun olmasına rağmen iyi başladı Pınar Karşıyaka. Kısalarının çok da gününde olmadığı, dışarıdan skor bulmakta ciddi zorluk yaşanan bir gün olması da göz önüne alındığında hücum ribaundları ve uzunlarının çemberdeki etkinliği fark yarattı. 21-16 tamamlanan ilk çeyrek sonrası Kerem Gönlüm ve Kenan Sipahi’nin benchten gelip -özellikle savunmada- verdikleri katkıyla 5:15 kala Kaf-Kaf farkı çift hanelere çıkardı (30-20). Oyunun temposunu kontrol altında tutmayı başaran temsilcimizin, ikinci çeyrekte de dış şutlarda isabet yüzdesi oldukça düşüktü. Ancak rakibini çemberden uzak tutmayı başaran ev sahibi savunma sertliğinin belirleyici rol oynadığı devreyi 36-28 önde kapattı.
İLK yarıda iyi yaptığı işlere ilave olarak dışarıdan etkili başladı İzmir temsilcisi ikinci yarıya. Iverson’un sayılarıyla 4:40 kala 14 olan farkla hücum anlamında istenen akıcılık da yakalandı. Maçın en kritik isimlerinden Can Altıntığ’ın sayılarıyla temsilcimiz son bölüme 57-41’lik skorla avantajlı girdi.
GABRIEL HAYAT VERDİ
HÜCUMDA yüksek verimlilik farkın açılmasını sağlasa da son dakikalarda savunmada azalan sertlik Stelmet Gora’yı geri dönüş adına ümitlendirdi. Basit hatalarla kaybedilen topları iyi değerlendiren konuk ekip, Dee Bost’un sayılarıyla 45 saniye kala farkı tek hanelere indirdi. Ancak Gabriel’in 3’lüğü rahat bir nefes aldırdı. Karşılaşmayı 77-66 kazanan Pınar Karşıyaka Euroleague’deki ikinci galibiyetini aldı.

Haberin Devamı