Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Karşı'lığını verin n'Efes'imizi kesin

'Karşı'lığını verin n'Efes'imizi kesin

Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka arasındaki final serisinin ilk maçı bugün oynanacak

'Karşı'lığını verin n'Efes'imizi kesin

Lacivert-beyazlıların ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak dev kapışma 20.00’de başlayacak ve Lig TV3’ten naklen ekranlara gelecek

ERKEKLER Basketbol Ligi final serisinde 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyonluğunu ilan edeceği eşleşmede ilk maç bugün oynanacak. Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka’nın arasında oynanacak dev maç 20.00’de başlayacak ve Lig TV3’ten naklen ekranlara gelecek. Karşılaşma öncesi basketbol otoritelerinin görüşleri ise şu şekilde:

MERVE TOY

"Savunmada dirençli olan kupaya uzanacak"

TRABZON’LA oynadığı yarı final serisini erken bitirip dinlenme fırsatı yakalayan Efes, F.Bahçe ile zorlu bir seriyi geride bırakan Karşıyaka’yla karşılaşacak. Karşıyaka’nın, rotasyonu daha dar olmasına rağmen müthiş bir efor sarfederek elediği F.Bahçe serisi sebebiyle yorgun olacağını düşünüyorum. Efes’in hem kadro derinliği hem de oldukça dinlenmiş bir ekip olması avantaj olacaktır.
ANCAK İzmir temsilcisi, F.Bahçe’den daha fazla zorlanacağı bir takıma karşı mücadele edecek. Her ne kadar yıldızlarla dolu uzun rotasyonu olan bir rakibi geride bırakmış olsalar da ben Efes uzunlarının etkili bir performans ortaya koyarak Karşıyaka’yı zorlayacağı kanaatindeyim. Ligdeki son maçta savunma anlamında 2 takım da etkili bir görüntü sergilememişti. Savunmada daha dirençli olan takım kupaya uzanacaktır. Efes’i bir adım önde görmeme rağmen çekişmeli bir seri olacağına da eminim.
İHSAN BAYÜLKEN
"İlk maç final serisinin gidişatını belirleyecek"
SÜPER Kupa finali gibi eşleşme. Bir yerde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Karşıyaka, diğer tarafta da Türkiye Kupası’nın sahibi Efes. Karşıyaka, Ufuk Sarıca’yla beraber 3 senede yakaladığı istikarı şampiyonlukla süslemek isteyecektir. Efes ise gelenekleri doğrultusunda Ivkovic’le beraber yeni yapılanmanın sonucunu bekleyecektir.
İLK maçın serinin gidişatında önemli bir rolü olacağını düşünüyorum. Efes savunmasıyla bu maçın genelini oynayıp mesaj vermek isterse bir adım öne geçme şansına sahip. Ama diğer türlü Heurtel ve Krstic’in hücum performaslarıyla ilk maçı ve seriyi oynamayı düşünürse Karşıyaka’nın potansiyeli sahaya çıkacaktır.
DİĞER yandan Pınar Karşıyaka, camianın da bütünleşmesiyle beraber yüreğini de sahaya koyar durumda. Şu dakikada seri için gerçekçi bir tahmin yapmak kolay olmayacaktır ama kadro yapısı olarak Efes’in önde olduğu düşünülebilir.
SEYHAN ŞAŞKO
"Dinlenmiş Efes mi sıcak Karşıyaka mı"
ÖNCELİKLE Efes 6 günlük dinlenme sonrası finale çıkıyor. Buna karşın Karşıyaka ise zorlu bir F.Bahçe serisi sonrası burada. Efes dinlenmiş olmanın verdiği avantajı kullanabilecek mi, yoksa sıcak Karşıyaka karşısında negatif mi dönecek bu soru işareti. F.Bahçe, Karşıyaka’nın 4 kilit oyuncusu Dixon, Palacios, Diebler ve Strawberry karşısında çözümsüz kaldı. Yine bu isimler önemli olacak. Efes’in F.Bahçe’ye oranla en önemli farkı savunması ama Draper’ın olmayısı savunmayı etkileyecektir.
YÜKSEK tempo Karşıyaka’nın en önemli silahı fakat Efes de buna iyi cevap verebilecek bir takım. Hücum ribauntları da belirleyici bir faktör olacak. Her ne kadar Efes’in pota altında etkili rotasyonu olsa da Karşıyaka geçtiğimiz zamanlarda bu bölgeyi daha verimli kullandı. Draper’ın yokluğunda Efes’in Dixon’ı nasıl savunacağı da en önemli faktörlerden biri.
TUFAN ERSÖZ
"Anadolu Efes favori ama..."
UFUK Sarıca ve ekibi müthiş geçirdikleri sezonu final ile taçlandırdılar. Finalde, yarı finaldeki gibi rakipleri favori. Ama Pınar Karşıyaka geldiği yolda gösterdi ki inancı, konsantrasyonu ve isteği, taraftarla birleştiği zaman ciddi bir enerji ortaya çıkıyor.
F.BAHÇE serisinde kazandıkları 3 maçta da kontrolü elinde tutan, İzmir’de özgüvenli basketbol ve herkesin ‘Yorulurlar mı?’ sorusuna verdikleri ‘Hayır’ cevabıyla Karşıyaka, en az Efes kadar şanslı. İstanbul’daki ilk 2 maçın birinden galibiyet çıkarırlarsa ibreyi kendilerine döndürürler.
EFES’İN in ise arkasında bıraktığı iyi bir sezon var. F.Bahçe’ye nazaran daha savunma özellikli Birkan, Cedi, Doğuş ve Janning gibi oyuncularının olması Diebler, Dixon ve Strawberry’yi savunmakta avantaj getirecektir.
EFES’İN rotasyonu da unutulmamalı. Her oyuncu belli bir performans ortaya koyabiliyor. En büyük handikapları ise Draper’ın yokluğu.

Haberin Devamı