Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kanarya’dan ultimatom!

Kanarya’dan ultimatom!

Fenerbahçe Kulübü, Lütfi Arıboğan'ın TBF başkan adaylığı ile ilgili sert bir açıklama yayınladı.

Kanarya’dan ultimatom!

“Arıboğan’ın seçilmesi halinde 3 Temmuz kumpas planının basketbola sirayet etmesinin önüne geçerek, basketbol şubemizi yeniden yapılandırmak için gerekli her türlü idari tasarrufta bulunulacaktır.”

F.BAHÇE, Türkiye Basketbol Federasyonu’na başkan adayı olan Lutfi Arıboğan hakkında sert bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “3 Temmuz kumpasının en önemli işbirlikçisi olduğunu her platformda açık açık dillendirmiş olduğumuz Lutfi Arıboğan, Türkiye Basketbol Federasyonu’na başkan adayı olmuştur. Arıboğan, illegal yapının baş yapıtı olan polis fezlekesini UEFA’ya gönderen kişidir.

ARIBOĞAN’IN bu yolda desteklenmesi illegal yapının baş yapıtlarından olan 3 Temmuz kumpasının ve söz konusu kumpası kuran zihniyetin desteklenmesidir. Arıboğan’ın seçilmesi halinde ise 3 Temmuz kumpas planının basketbola sirayet etmesinin önüne geçerek, bu zihniyete dur demek adına basketbol şubemizi yeniden yapılandırmak için gerekli her türlü idari tasarrufta bulunulacaktır.”

Haberin Devamı

‘Yola devam edeceğim’

BASKETBOL Federasyonu Başkanı adayı Lutfi Arıboğan, F.Bahçe’nin açıklamalarına yanıt verdi. Arıboğan, “Baştan aşağı haksız itham ve iftiralarla dolu metnin, seçim sonuçlarına etki etmek maksadıyla taktik bir manevra olarak yazıldığı spor kamuoyu tarafından bilinmektedir. Yola devam edeceğimin bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.
Bakanlık: F.Bahçe mi karar veriyor!
F.BAHÇE’NİN yaptığı açıklama Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yakın kaynaklarda yankı buldu. Konuyla ilgili VATAN’ın edindiği bilgiye, “Kimin Basketbol Federasyonu Başkanı olacağına F.Bahçe mi karar veriyor” değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca bakanlığın 2 adaydan birinin yakınında ya da uzağında bulunma gibi bir tercih içinde olmadığı ve demokratik, sportmence bir yarışın gerçekleşmesiyle birlikte çıkacak sonuca da herkesin saygılı olması gerektiği görüşünün de hakim olduğu gelen bilgiler arasındı.