Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Kanada'mız kırıldı

'Kanada'mız kırıldı

12 Dev Adam Olimpiyat Elemeleri’ne mağlubiyetle başladı

'Kanada'mız kırıldı

Bobby Dixon’ın 8’de 0’la sadece 1 sayı üretebildiği karşılaşmada Kuzey Amerika temsilcisinde 21 sayıyla oynayan Joseph yıldızlaştı. Ay-yıldızlıların yarı finale kalması için yarın Senegal’i mağlup etmesi gerekiyor.

OLİMPİYAT elemeleri ilk mücadelesi milli takımımız adına ne yazık ki bayram şekeri tadında geçmedi. Eksik de olsa güçlü rakibi karşısında oyuna istediği gibi başlayamayan millilerimiz, Dixon’un bir türlü varlık gösteremediği karşılaşmada ilk 5 dakikada vasat bir basketbol sergiledi. Semih’in maç başında 2 faul almasıyla gerilen ay-yıldızlılar hücum anlamında organize olamayınca savunmada da açıklar verdi. Ancak ikinci 5 dakikada Samet ile Sinan’dan gelen katkıyla hücumda hareketlenmek, savunmaya da yaradı ve ay yıldızlılar 15-11 öne geçti. Daha sonra Kanada’nın dışarıdan art arda bulduğu isabetlerle çeyrek 21-17 rakip üstünlüğüyle tamamlandı.

2. çeyrekte Thompson, Benett ve özellikle Joseph’in sayılarıyla skorda etkili olan rakibini savunmakta zorlanan Millilerimiz hücumdaki verimsizliğine bir de serbest atış yüzdesinde düşük isabetler eklenince farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadı. Cedi Osman’ın çizgiden bulduğu tek sayıyla devre 39-30 Kanada üstünlüğüyle sona erdi. 2. yarı ay-yıldızlılar için yine üretkenlikten uzak başladı. İlk 5 dakikada 4 sayı bulabildiğimiz 3. çeyrekte savunmanın yetersiz sertliğiyle birlikte fark 16 sayıya kadar çıktı. Yakalanan 8-0’lık seriyle yeniden geri dönen milliler Sinan’la farkı 8’e indirdi.

Haberin Devamı

SON bölümde Cedi’nin üzücü sakatlığıyla eksilen 12 Dev Adam, Melih’in kenardan gelerek bulduğu şutlarla skora tutunmaya çalıştı ancak yetmedi. Joseph’i savunmakta ciddi sıkıntı yaşayan ekibimiz, oyunun genelinde iyi olmadığı karşılaşmadan mağlup ayrılarak önemli bir avantajı da elinden kaçırdı.