Gazete Vatan Logo
Futbol ‘Kalli hocaysa ben bir şey bilmiyorum’

‘Kalli hocaysa ben bir şey bilmiyorum’

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'la son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan Feldkamp'ı yerden yere vurdu

G.Saray’ın Kasımpaşa’ya yenilmesine köpüren Rıdvan Dilmen “Mesleği bakkal, avukat, kapıcı ne olursa olsun hiç kimse Emre’yi ön liberoda oynatmaz” diyerek ağır salladı

Ligin 2 dinamosu F.Bahçe ve G.Saray’ın evlerinde oynadıkları lig maçlarını ‘gazozuna’ görüp kaybetmeleri, spor programlarımızı ‘gerilim filmi’ne çevirdi adeta. Rıdvan Dilmen ilk kez bu kadar ağır sallarken ‘Testere serisi’ni aratmadı: “Kalli hoca falan değil.” NTV %100 Futbol’da cumartesi kuşağında “Zico, bu kadroyla sahaya çıkarak ‘Ben G.Saray’ı Sami Yen’de, Beşiktaş’ı da İnönü’de yenerim’ mesajı verdi. Ama böyle bir rotasyon olamaz. Mesela Kezman’ı nasıl oynatmazsın. Adam yolda 2 taş görse arasından top geçirmeye çalışır, o kadar gole aç” yorumlarını yapan Dilmen, Pazar akşamı ise ‘çıldırdı’. İddia ediyorum, Rıdvan’dan bu tip söylemler hiç duymadınız: “Böyle bir rezalet görmedim. Her türlü meslekten adam getir, avukat, bakkal, doktor, kapıcı... Emre’yi 1 tanesi ön liberoda oynatsın hiç birşey bilmiyorum. Oyun içinde herkesin yeri değişiyor. Servet bile forvet. Ben bu dakikadan sonra Kalli’ye hoca falan demem. Barrusso defans mı, orta saha mı?” Dilmen koptu bir kere tutmanın imkanı yoktu dün gece. Barusso için “Annesi doğduğu gün kulağına ‘şut çek’ diye fısıldamış” diyen Rıdvan, Sevilla-Zaragoza maçının spikeri Güntekin Onay’a “Maçı seyrettin mi?” diye sorup ‘yaş tahtaya bastı’. Dilmen, Güntekin” in “Ben anlattım” yanıtına verdiği cevapla da ‘deyme dansözlere’ taş çıkarttı: “Sesini kısıp seyrettim.”

***


Geçelim bir diğer ‘korku filmi’ne... Lig TV Maraton’da Erman Toroğlu, Denizli-Beşiktaş maçını yöneten Mustafa Kamil Abitoğlu’nun karşılaşmayı çok az uzatmasına köpürdü, alenen haykırdı: “Hırsızsınız kardeşim. Cebimdeki parayı çalıyorsunuz. Ben para verip 90 dakika mal satın alıyorum” yorumunu bu işlerin kurdu Şansal Büyüka “Aman hocam mahkemelik olucağız” diye frenlemeye çalıştı ama Toroğlu ‘6 pasta topla buluşmuş’ bırakır mı: “Hele Toraman’ın 7 metre ileriden kullanıp gol olan taç atışı var. İbrahim, Caddebostan’dan Göztepe, Bostancı, bir deniz otobüsü Bakırköy’e kadar gidiyor. Maça %100 etkisi var hakemin. Belki şampiyonluğa bile. Maçın içine yapmış!”

Şansal abi fren yapıyor diyorduk ya, malum ‘cehenneme git’ konusu açılınca, veriyor notaları Erman hocaya, O da bir açılıyor, gerisi gülme krizi... İşte Toroğlu’dan ince mesajlar, tabii anlayana: “Biz cehenneme gideriz kardeşim. Siz gidin cennete. Orada viski de var hurma da, huriler de var. Gerçi siz o hurilere de bir şey yapamazsınız ama!. Utanmaz, şezlong yazarları. Kul hakkı yiyorsunuz. Bır bır konuşursunuz anca.”

***


Kanal 1’de Mustafa Denizli’nin de menüsünde Kalli vardı ama o, sorunun sarı-kırmızı camianın her noktasına yayılmış bir virüs olduğunu düşünüyordu: “G.Saray’da kopuk şeyler var. Kimyası bozuk bir kere. Tribün, futbolcular, yönetim... Kazanıyorlar diye gözükmüyordu. Kalli’nin disiplin gösterileri Lincoln gibi oyuncuların verimini azalttı.”

***


TRT 1 Stadyum’da ise bir sakinlik, bir sakinlik ki sormayın. Mehmet Demirkol uykusuz kalmış olacak ki, açılmakta zorlanan gözlerinin yanında, durmadan dudakları ve burnuyla oynuyor. Kasımpaşalı Erhan’ın frikiğine yaptığı “Van Hooijdonk’tan beri bu kadar iyisini görmedim” yorumu ’abartma’nın daniskasıydı!

***


Tüm programlar ‘alacak-verecek’ kavgasıyla geçerken, CNN Türk Futbolmania kendi havasındaydı. Çavuşoğlu fazla söze girmezken Aziz Üstel, Canaydın’ın 2 yıl daha kalırsa G.Saray’ın batacağını iddia etti ve “Aziz Yıldırım bırakınca kongre ayaklandı, Özhan Bey’de alkışlar koptu” cümlesiyle Canaydın’ın ‘Brütüsü’ oldu!

Haberin Devamı