Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kalede Volkan en uçta RvP

Kalede Volkan en uçta RvP

Fabiano ısrarından vazgeçip Braga ile oynanan ilk maçta sürpriz şekilde Volkan Demirel’i ilk 11’de görevlendiren Pereira, Portekiz’de de milli file bekçisine eldivenleri verecek. Başarılı hoca, Robin van Persie-Fernandao seçiminde de tercihini Hollandalı santrfordan yana kullanacak. 32 yaşındaki yıldız, Avrupa Ligi’ndeki 208 günlük gol orucunu bozmaya çalışacak.

Kalede Volkan en uçta RvP

UEFA Avrupa Ligi son 16 turuilk karşılaşmasında Braga’yı Kadıköy’de 1-0 deviren Fenerbahçe, Portekiz’de çeyrek final biletini cebine koymayı hedefliyor.

Yoğun bir maç trafiği içinde olan Sarı-Lacivertliler’de sahaya çıkacak kadro merakla beklenirken, teknik direktör Vitor Pereira kritik iki bölgeyle ilgili kararını verdi. Avrupa arenasında Fabiano’yu oynatmasına rağmen ilk maçta sürpriz yapıp Volkan Demirel’i ilk 11’de görevlendiren Portekizli hoca, 90 dakika sonrasında “Tercihimi Volkan’dan yana kullandım, bir sonraki karşılaşmada kim oynayacak göreceğiz” demişti.

Rövanşta Fabiano’yu tercih edebileceği mesajını yollamasına rağmen Pereira, Volkan’dan vazgeçmeyecek. Zorlu deplasmanda bir hayli formda olan milli file bekçisinin eldivenleri giymesi bekleniyor. İleri uçta da Van Persie-Fernandao arasında ikilemde olan Pereira, Hollandalı yıldızla maça başlamayı planlıyor. Süper Lig’deki 1 aylık gol orucunu Kayseri maçında bozan, moralli ve hırslı görüntüsüyle teknik heyeti memnun eden Hollandalı yıldız, Braga’yı da avlamak istiyor.

Haberin Devamı

Ozan mı, Diego mu?

Fenerbahçe formasıyla Avrupa’daki tek golünü 20 Ağustos’ta Atromitos ile oynanan eleme maçında filelere gönderen Persie, 208 günlük hasrete Portekiz’de son vermek amacında. Orta alanda ise Mehmet Topal ile Josef’in yeri garanti olurken, Ozan Tufan’ın yerine cezası biten Diego görev yapabilir. Pereira bu konuda kesin kararını henüz vermiş değil ancak 1-0’lık skor avantajı nedeniyle defansif yönü ağır bastığı için Ozan’ı oynatmaya sıcak bakıyor.

(Fanatik)