Gazete Vatan Logo
Basketbol Kaf-Kaf'ın yüzü gülmüyor

Kaf-Kaf'ın yüzü gülmüyor

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'nda Zalgiris Kaunas'a deplasmanda mağlup olan Pınar Karşıyaka, Top 16 şansını mucizelere bıraktı:

Kaf-Kaf'ın yüzü gülmüyor

Litvanya’da 16 üçlük deneyen ve sadece 1 isabet bulan temsilcimiz, 22’de 11 üçlük bulan Zalgiris’e boyun eğerken ev sahibinde 17 sayı, 7 ribaunt ve 6 asistle oynayan Kalnietis mücadelenin yıldızı oldu

ZALGIRIS deplasmanı Euroleague’deki kader maçımızdı. Evimizde 2 sayıyla yenik düştüğümüz mücadelenin ve Panathinakos maçında geriden gelmemize rağmen kazanamadığımız maçın telafisini arıyorduk.
MUCİZE GEREKLİ
40-25 biten ilk devrede yokluğu en fazla hissedilen şey hücum organizasyonunu sağlayacak bir saha içi lideriydi. Bu eksikliğin ciddi anlamda hissedildiği devre boyunca 1/12 üçlük isabeti ile oynayan temsilcimiz, içeriden sayı bulamayıp, savunmada da yeterli direnci gösteremeyince, soyunma odasına 15 sayı farkla gitmesi kaçınılmaz oldu.
İZMİR ekibi 2. yarıya daha kararlı başladı. Savunmada agresifleşen ve rakibi üst üste eli boş döndüren temsilcimiz, 3. periyodu 13-16 önde kapadı ancak; totalde rakibin 24 top kaybını değerlendirememesi ve eline geçen cezaları kesememiş olması farkın erimesini engelledi. Basketbol kalitesinin ortalama altında seyrettiği mücadelede Zalgiris Kaunas yalnızca daha iyi yüzdeyle bulduğu şutlarla kazanmasını bildi.
ŞİMDİ Euroleague’de yola devam etmek için ufak çaplı bir mucize gerekiyor ama unutmamak lazım ki bu Karşıyaka’nın Euroleague’deki ilk senesi ve burası tecrübe ister.

Haberin Devamı