Gazete Vatan Logo
Basketbol Kaf Kaf şampiyon dinlemedi

Kaf Kaf şampiyon dinlemedi

Pınar Karşıyaka, başa baş giden karşılaşmada Anadolu Efes'i 67-66 yenerek yarı finale yükseldi.

Kaf Kaf şampiyon dinlemedi

F.BAHÇE’NİN ardından Fiat Türkiye Kupası 2. yarı finalisti olmak adına Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes parkeye çıktı. Savunmaların kritik rol oynadığı karşılaşmanın ilk çeyreği iki takım adına da dışarıdan etkisiz şutlara sahne oldu. Efes adına Saric’in skor yükünü yüklendiği mücadelede Kaf-Kaf Wright’tan bulduğu sayılarla skoru dengeledi: 16-17. Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. periyoda Karşıyaka yine Wright’la etkili başladı. Yakaladığı seriyle skoru 20-17’ye getiren İzmir ekibine yanıt vermekte gecikmeyen lacivert-beyazlılar 10-0’lık seriyle öne geçti ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Art arda top kayıplarıyla farkı açma şansını kaçırmakla kalmayan Efes, Gabriel’in sayılarıyla farkın 2’ye inmesine davetiye çıkardı. Devre skorunuysa Heurtel belirledi: 32-28.

2 takım adına da şut silahlarının dışarıdan etkisiz olduğu karşılaşmanın 3. çeyreğinde de tablo değişmedi. Dengeli geçen mücadelede son periyoda 46-45 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle girildi. 3. çeyrek sonunda 14 top kaybına ulaşan Anadolu Efes’te son periyotta da top kayıpları kritikti. Jones’un etkili oyununa, - Iverson’un faul problemine girmesiyle yükü bir kat daha artan- Kerem Gönlüm’ün müthiş performansı eklendi ve Ka-Kaf son 16 saniyeye 63-59 önde girdi. Maçın suskun ismi Deibler’ın uzak mesafeli şutuyla 4 saniye kala skor 63-62 oldu. Taktik faullerle geçen son birkaç saniyenin ardınan Heurtel’in füzesi yeterli olmadı ve karşılaşma 67-66 Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

2. yarı finalist Kaf-Kaf, F.Bahçe maçını düşünmeye başlarken, top kaybı, maç kaybı, kupa kaybı, ruh kaybı, hedef kaybı derken... Kayıpları oynayan Anadolu Efes koçu Ivkovic’e de derin düşüncelere dalmak kaldı.