Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Kayserispor'u uzatmalara giden karşılamada 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Kadıköy'de tur Fenerbahçe'nin

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda uzatmaya giden maçta Kayserispor'u 1-0 mağlup Fenerbahçe, çeyrek finale yükseldi.

Maç boyunca rakibine baskı kuran sarı-lacivertli takım, çeyrek finale uzatmada bulduğu golle yükselmeyi başardı. Fenerbahçe, 106. dakikada Josef de Souza'nın yerine oyuna dahil olan Diego'nun 113. dakikada attığı golle turu yakaladı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile oynanan derbide gol sevinci yaşayan Diego, Kayserispor karşısında da takımına turu getirdi.

Pereira'dan sert tepki

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 11. dakikada Volkan Şen'in rakibine yaptığı müdahale sonrası faul kararı veren hakem Serkan Çınar'a sert tepki gösterdi.

Portekizli çalıştırıcı, kendisini sakinleştirmeye çalışan 4. hakem Onur Karabaş'a da sert tepkisini sürdürdü.

Pereira, maçın ikinci yarısında da takımının aleyhine verilen bazı kararlarda aynı şekilde tepki koydu.

Bu arada, teknik direktör Vitor Pereira yönetiminde Spor Toto Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere üç kulvarda iddiasını sürdüren Fenerbahçe, Kayserispor galibiyetiyle yenilmezlik serisini 25 maça çıkardı.

Haberin Devamı

Kayserispor'un son anlardaki baskısı yetmedi

Kayserispor'un son anlardaki baskısı gol için yeterli olmadı.

Uzatmanın son dakikasında kazanılan serbest vuruşta kaleci Abdulaziz Demircan da gol için Fenerbahçe ceza alanına geldi. Konuk ekip, bu ataktan sonuç almazken Fenerbahçe'nin ani atağı hakem Serkan Çınar'ın bitiş düdüğüne takıldı. Nani, buna rağmen orta sahadan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Vitor Pereira, Nani'nin bu hareketinin ardından sahaya girerek oyuncusuna sarıldı.

Bu arada Fenerbahçe Kulübünün maça gelen taraftar sayısını internet sitesinden paylaşması dikkati çekti. Kulübün internet sitesinde yer alan bilgiye göre karşılaşmayı 11 bin 413 kombine kart sahibi ve 703 biletli taraftar izledi. Ayrıca 5 Kayserispor taraftarı da statta yer aldı.

Taraftarlardan Pereira'ya destek

Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın uzatma bölümünde teknik direktörleri Pereira'ya sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

Portekizli çalıştırıcı da bu yöndeki tezahüratlara alkışlarla karşılık verdi.

Mustafa Koç unutulmadı

1907 Fenerbahçe Derneği, kısa bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat eden kongre üyesi ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde helva dağıttı.

Taraftarlar da tribüne konulan özel deftere Mustafa Koç ile ilgili mesajlar yazdı.