Gazete Vatan Logo
Futbol İzlanda Avusturya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İzlanda Avusturya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İzlanda Avusturya maçına saatler kala nefesler tutuldu. F grubu son maçında İzlanda Avusturya karşı karşıya geliyor. F grubunda bugün alınacak olan sonuçlar Türk Milli Takımımızı da yakından ilgilendiriyor. Peki İzlanda Avusturya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İzlanda Avusturya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

EURO 2016 F grubu son maçında İzlanda Avusturya maçı oynanacak. EURO 2016 F grubu son maçında nefes kesen bir müsabakaya sahne olması beklenen İzlanda Avusturya maçı Türkiye'yide ilgilendiriyor. Macaristan karşısında aldığı 2-0'lık mağlubiyet ile başlayan Avusturya F grubunun ikinci maçında Portekiz ile 0-0 berabere kaldı. İzlanda milli takımı ise ilk maçında Portekiz ile 1-1 berabere kalırken Macaristan karşıında ise sahadan aynı skorla ayrıldı. Peki İzlanda Avusturya maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İzlanda ve Avusturya daha önce üç kez karşılaştı. İki maç berabere sonuçlanırken Avusturya bir kez sahadan galip olarak ayrıldı. Avusturya ve İzlanda arasında oynanan son mücadele Mayıs 2014'te gerçekleşti. İzlanda Avusturya maçı beraberlikle sonuçlandı.

İZLANDA AVUSTURYA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

İzlanda Avusturya maçı 22 Haziran Çarşamba saat 19:00'da başlayacak. Nefes kesen bir müsabakaya sahne olması beklenen maçı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Bu dev mücadele LİG TV 2 VE TRT HABER ekranından naklen yayınlanacak

Haberin Devamı

İZLANDA MİLLİ TAKIMI HAKKINDA BİLİNMEYENLER

İzlanda tarihinde ilk defa büyük bir turnuvaya katılıyor.

İzlanda, elemelerde A Grubu’nu Çek Cumhuriyeti’nin ardından ikinci sırada tamamladı.

İzlanda, Avusturya ile birlikte elemelerde en az oyuncu kullanan iki takımdan biriydi (20).

İzlanda, İrlanda Cumhuriyeti’nin ardından Euro 2016’ya katılmayı başaran en yaşlı ikinci takım: Elemelerdeki yaş ortalaması 28 yaş, sekiz aydı.

Kolbeinn Sigthorsson, elemelerde en fazla kafa topu mücadelesine çıkan oyuncuydu (125).

Lars Lagerbäck, yedinci defa majör bir turnuvaya katılıyor. İsveç’in başında Tommy Söderberg ile birlikte Euro 2000, 2002 Dünya Kupası ve Euro 2004’e katıldıktan sonra 2006 Dünya Kupası ve Euro 2008’e tek patron olarak geldi. Ayrıca 2010 Dünya Kupası’nda Nijerya’nın başında katılmıştı.

Lagerbäck’in en iyi performansı, İsveç ile çeyrek finallere yükseldiği Euro 2004’te gelmişti.

AVUSTURYA MİLLİ TAKIMI HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Avusturya ikinci defa Avrupa Şampiyonası’na katılıyor: Ancak 2008’de ev sahibi olduklarını düşünürsek, bu onların elemeleri geçerek katılmaya hak kazandığı ilk turnuva.

Haberin Devamı

Avusturya, Euro 2016’ya G Grubu’nu lider bitirerek katılma hakkı kazandı. Gruplarda Avusturya’dan (9) daha fazla galibiyet alan tek takım İngiltere’ydi (10).

Avusturya’nın elemeleri geçerek katıldığı son büyük turnuva yine Fransa’da düzenlenen 1998 Dünya Kupası’ydı. Orada gruptan çıkamamışlardı.

Avusturya katıldığı son üç büyük turnuvada da gruptan çıkamadı (1990 Dünya Kupası, 1998 Dünya Kupası, Euro 2008).

Avusturya’nın Avrupa Şampiyonaları tarihindeki tek golünü Ivica Vastic, penaltıdan Polonya ağlarına bırakmıştı (2008).

Avusturya, 2008’deki turnuvada attığı 46 şutun sadece birini gole çevirebilmişti.

Avusturya’nın 2008’deki üç maçından toplam dört gol çıkmıştı (bir atıp üç yedi).

Marcel Koller, teknik direktör olarak ilk kez büyük bir turnuvaya katılıyor. Oyuncu olarak Euro 1996’da İsviçre formasını iki maçta giymişti.