Gazete Vatan Logo
Futbol İşte maçın golleri

İşte maçın golleri

Beşiktaş Viktoria Plzen'i kendi sahasında farklı mağlup ederek tur atladı

İşte maçın golleri

UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemede 1-1’in rövanşında Beşiktaş, Çek ekibi Viktoria Plzen’i 3-0 yenerek play-off turuna kaldı




RAKİP 9 KİŞİ KALDI

Viktoria Plzenli oyuncu Jakub Navratil, karşılaşmanın 32. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bobo'ya arkadan sert müdahale yapınca direkt olarak kırmızı kartı gördü. Navratil'in takım arkadaşı Limbersky ise 20. ve 51. dakikalarda Quaresma'ya sert müdahale yaptı ve iki sart kart görerek kırmızı kartla takımını yalnız bıraktı.

QUARESMA ŞOV YAPTI

Beşiktaş'ın bu sezon Inter'den transfer ettiği Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma bu 39. dakikada attığı golden sonra 57. dakikada Delgado'nun attığı golün asistini yaptı. Limbersky'nin de oyundan atılmasına neden olan yıldız futbolcu Kartal'ı adeta tek başına sırtladı.

ŞOK: TORAMAN 3 HAFTA YOK

PLZEN maçında Rezek’ten aldığı darbeyle sakatlanan ve yerini Ferrari’ye bırakan İbrahim Toraman 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Sol diz iç yan bağlarında 1. dereceden gerilme tespit edilen tecrübeli futbolcu, 8 Ağustos’ta Villarreal’le oynanacak hazırlık maçında ve ligin ilk 2 haftasında formasından uzak kalacak. Sivok’u da geçen salı kaybeden Beşiktaş’ta stoper olarak Zapo, Ferrari ve genç Ersan kaldı.



Beşiktaş'ın bir diğer defans oyuncusu Sivok'un da iki gün önce sol diz yan bağları koptuğu için 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı.

MAÇIN KIRILMA ANLARI

38 dakika 9 kişi oynayan Plzen önünde perdeyi açan Portekizli, Limbersky’yi attırıp, Delgado’ya da asist
yaptı. İlk resmi maçına çıkan Holosko son sözü
söylerken, Kartal UEFA’da play-off’a kaldı.

KIRILMA anı dakika 32. Krbecek, aut atışında topu Bobo’nun 10 metre yanındaki Navratil’e verdi. Bobo pres yaptı, kazandı ve Navratil de kaleciyle karşı karşıya kalan Sambacı’yı indirdi. Belçikalı hakem N’Zolo da kırmızıyı çıkarttı. Bu an golden bile önemliydi.

NEDENİ ise şu.. Beşiktaş takım boyunu olabildiğince kısa tutarak oynamaya çalışıyor. Amaç çok sayıdaki yetenekli ayaklarla topa ve oyuna hakim olmak. Ancak o kırmızıya kadar yetenekliler yetersiz kalıp, hiç geri dönmeyince kontrol rakibe geçti. Delgado atakları yönetemedi. Holosko ile Bobo çok etkisizdi ve 32’ye kadar Plzen oynadı, Beşiktaş izledi.

İNÖNÜ DİSKO GİBİ

NE zaman 10 kişi kaldılar, sonrası şölen oldu. Özellikle de Quaresma coştu, coşturdu. Beşiktaş oyunu karşı sahaya yıktı ve 38’de Q7’nin alametifarikası ortaya çıktı. Yani trivela tekniği. Dünya üzerinde ayak dışını en iyi kullanan futbolcu olan Quaresma, ceza sahasına girip, sağ dışla topa müthiş bir kavis vererek attı golünü: 1-0. 40’ta Bobo’nun şutunu Limbersky çizgiden çıkartırken, 44’te ise ilk maçın yıldızı Hakan boy gösterdi. Soldan gelen orta, defansa çarpıp, Jiracek’in önünde kaldı. Onun için penaltıdan farksızdı ama Hakan ayakları ve şansının yardımıyla kurtardı.

İLK yarının son 13 dakikası 2. devredeki Beşiktaş karnavalını müjdeledi aslında. Bir de Quaresma’dan yediği çalımlarla psikolojisi bozulan Limbersky, Portekizli’ye yaptığı bilmem kaçıncı faulle atılınca rakip 9 kişi kaldı, İnönü (zaten Pascal Nouma da oradaydı) hepten diskoya döndü. Yağmaya başladı Beşiktaş.. Ve Quaresma bir gol atıp, bir oyuncuyu attırdıktan sonra Delgado’ya da asistini yaptı. Sağ kanatta son çizgiye indi, ortayı uzak direğe yaptı, Tangocu da boş kaleye kafayla dokundu: 2-0.

METREYLE ÖLÇTÜ

71’DE ise gözlere bir cila da Holosko çekti. Soldan, yaklaşık 25 metreden, kalecinin üstünden, çerçevenin sağına doğru indirdi topu: 3-0. 52’den itibaren Plzen 18’inin önünde oynanan maç, 85’te Tabata ve 87’de Holosko’nun kaçırdıkları sonrası 3-0 bitti. Ama Schuster öndekilerin geri dönmeme sorununa bir çözüm bulmazsa o zaman neredeyse her maçta sıkıntı olacak.

AİLECE STADA!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören dünkü Viktoria Plzen maçını eşi Revna hanım, kızı Yelda, büyük oğlu Erdoğan ve küçük oğlu Cemil ile birlikte İnönü Stadı’nda seyretti..

SCHUSTER: SABIR LAZIM

“Zamanla oyunumuz oturacak. Belki erken ama oyun çatımıza eriştik. Fakat önümüzde almamız gereken daha çok yolumuz var.”BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bernd Schuster karşılaşma bitiminde Plzen’in kendilerini oynatmamak üzerine kurulmuş bir düzenle sahaya çıktığını söyledi. Şanslarının da yaver gittiğini ifade eden Schuster şöyle konuştu:

“Rakibi biraz kızdırdık. Sarıların, kırmızıya dönmesi işimize geldi. Ama her zaman teknik direktörler mutlu olmaz. Ben de öyle. Keşke biraz daha güzel oyun sergileseydik. Ama takımım da kendini ilerletti. Biraz sabıra ihtiyacımız var. Zamanla takım oyunumuz oturacak. Haftaya lig başlıyor. Belki biraz erken ama temel olarak oyun çatımıza eriştik. Ama önümüzde daha çok yol var.

TARAFTAR ŞAHANE

TAKIMIMI daha iyi tanımak isterdim ama 4 resmi maç yapmamızdan ötürü fazla hazırlık maçı oynayama şansı bulamadık. Maçları kazanmak bize moral veriyor. Bu takımda artı bir motivasyon oluşturuyor. İnanılmaz bir taraftar var. Bu taraftarın pozitif yönünü kullanalım, öyle oynayın dedim takıma. Onlar da öyle oynadı.”

NE DEDİLER?

İ.ÜZÜLMEZ: Herkesin isteği üst seviyede ama oyun olarak kendimizi biraz daha geliştirmeliyiz. Bazı uyum sorunları var. Ama bunlar düzelecek. Hocamız bizden agresif olmamızı istiyor. Camiamızın istediği transferler yapıldı. Onlarla büyük başarılara imza atacağız. Her mevkiinin alternatifleri var. Taraftar bize destek olsun.

NİHAT: Özellikle rakip 10 kişi kaldıktan sonra biraz ciddi oynasaydık daha da farklı olabilirdi. Henüz tam olarak hazır değiliz. Ligde ve Avrupa’da çok daha zorlu maçlar oynamalıyız. Bu nedenle çok daha iyi olmalıyız. Villarreal’le yapacağımız maç kendimizi sınamak için önemli bir mücadele olacak.

HOLOSKO: Performansımdan memnun değilim ama güzel bir gol attığım için sevinçliyim. İki kanatta da oynamaktan mutluyum ama forvette daha da iyi oynayacağımı düşünüyorum. Öyle oynarsam eski Holosko’yu görebilirsiniz. Gönderileceğim yönünde çıkan haberler beni ilgilendirmiyor. Burada evimde gibi hissediyorum.

MAÇIN YILDIZI: QUARESMA

Sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Muhteşem şovunu bir gol ve asistle süsledi. İnönü’yü her akında ayağa kaldırırken, ayrıca rakibin 9 kişi kalmasını sağlayan isim oldu.

GUTI TRİBÜNDE

Guti, mücadeleyi sevgilisi Noelia Lopez ile beraber locadan takip etti..

Vrba: Kendi elimizle verdik

Vrba, maçın kendileri açısından kötü geçtiğini belirterek, “Maçı kendi elimizle verdik. Beşiktaş'a pozisyon vermemiştik. İki net pozisyonumuz vardı. Değerlendirmemiz gerekirdi. Sonrasında gereksiz kırmızı kart gördük” dedi.

Yaptıkları hataların ardından Beşiktaş'ın gol bulduğunu ve daha baskın oynamaya başladığını vurgulayan Çek çalıştırıcı, “İlk golden sonra da şansımız vardı, ama ilk yarıyı 1-0 geride tamamladık. Limbersky'nin kırmızı kart görmesiyle oyunun kontrolünü Beşiktaş'a verdik. Gollerden sonra yapacağımız bir şey yoktu. Maalesef aynı hataları sık sık yapıyoruz. İlk maçta da basit bir pozisyonu penaltı olarak verdik” diye konuştu.

Pavel Vrba, 10 kişi kaldıkları dönemde şanslarının olduğunu öne sürerek, “10 kişi kalsaydık rakibimizle başa çıkabilirdik. İkinci kırmızı kartın gelmesinden sonra ben de inancımı kaybettim” dedi. Pavey Vrba, Beşiktaşlı taraftarların takımlarına olan destekleri ve kendi futbolcularını alkışlamaları konusundaki soruyu ise “Tribünlerin elbette etkisi vardır. Böyle bir taraftara karşı oynamak ev sahibi takım için ciddi bir etki yapabiliyor. Bir, hatta iki oyuncu fazla oynuyor etkisi yaratabiliyorlar. Ben de etkilendiğimi söyleyebilirim” diye yanıtladı.

Haberin Devamı