Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar İstanbul yedinci sultanını arıyor

İstanbul yedinci sultanını arıyor

TEB BNP Paribas Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası start alıyor...

İstanbul yedinci sultanını arıyor

Dünya 15 numarası Caroline Wozniacki'nin 1 numaralı seribaşı olarak katılacağı turnuvada Türk raketler Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın, Melis Sezer ve İpek Soylu da şampiyonluk kovalayacak.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda bugün eleme maçları oynanacak. Kadınlar dünya sıralamasında 15. sırada bulunan Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki, turnuvada 1 numaralı seri başı olarak mücadele edecek.

Türk tenisçiler Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın, İpek Soylu ve Melis Sezer'in de yer alacağı turnuvada kupayı efsanevi tenisçi Monica Seles verecek.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a, 125 dönüm üzerine kurulu 70 milyon dolarlık Koza World of Sports Arena ev sahipliği yapacak. Turnuva için Taksim AKM önü, Bakırköy Deniz Otobüsleri iskelesi önü, Avcılar metrobüs çıkışı ve Yenikapı Marmaray çıkışından ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Bu sene 7. kez yapılacak olan turnuvadan öne çıkan olaylar ise şu şekilde:

- İlk kez 2005 yılında düzenlenen şampiyonada birinci olan ABD'li ünlü tenisçi Venus Williams, Boğaziçi Köprüsü'nde İpek Şenoğlu ile gösteri maçı yaptı.

Haberin Devamı

- 2007 yılındaki turnuvanın üçüncüsünde 1 numaralı seri başı olarak mücadele eden Rus tenisçi Maria Sharapova, yarı finalde Fransız Aravane Rezai'ye 2-0'lık sonuçla elendi.

- İlk 4 yıl toprak zeminde ve mayıs ayındaki Roland Garros öncesi gerçekleştirilen turnuva, 2009 ve 2010 yıllarında temmuz sonunda sert zeminde yapıldı.