Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe İpi kim gögüsleyecek?

İpi kim gögüsleyecek?

Ünlü spor yazarları, Spor Toto Süper Lig'de 56 puanla ligin zirvesinde yer alan Fenerbahçe ile bir maçı eksiğiyle 54 puanla ikinci sırada yer alan Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışını değerlendirdi.

İpi kim gögüsleyecek?

Karar spor servisi, Türk futbolunun iki devi arasındaki nefes kesen şampiyonluk yarışını masaya yatırdı. Otoritelerin yorumları ışığında ortaya çıkan tablo Fenerbahçe'nin avantajlı olduğu yönünde. Ancak kupayı Beşiktaş'ın kaldıracağına inananlar da yok değil. Dikkat çekilen bir diğer konu da hakem faktörü...

Mehmet Demirkol (Spor Yazarı): Düğümü 2 faktör çözecek

Hakem faktörü iki takım içinde sadece psikolojik olarak geçerli. Hakemle uğraşmayan şampiyon olur. Bu yarışı 2 temel faktör belirleyecek. Birincisi santrafor performansları. Burada Beşiktaş önde gözüküyor. Diğeri de baskıyla başa çıkabilme yeteneği. Burada da Fenerbahçe ön planda. Beşiktaş daha kolay panikliyor baskıda. Şampiyonluk düğümünü bu 2 faktörü daha iyi kullanan çözecek.

Esat Yılmaer (Spor Yazarı) : Bu yarış kolay kolay bitmez

Bu sezon ilk kez 2 takımlı bir zirve mücadelesi izliyoruz. Öyle görünüyor ki; bu yarış son haftaya dek sürecek. Bu zorlu yarışta Fenerbahçe'nin avantajı daha derin bir kadroya sahip olması. Beşiktaş'ın ise en büyük artısı Şenol Güneş'in rakibine göre Süper Lig'i daha iyi tanıması. Öte yandan bu saatten sonra hakemlerin sonuca çok etki edeceğini düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Metin Tekin (Futbol Yorumcusu): Son haftaya kadar sürer

Şu anda kadro olarak en güçlü ve en iyi oyun anlayışına 2 takımın şampiyonluk mücadelesini izliyoruz. Kadro genişliği olarak Fenerbahçe 1 adım önde diyebiliriz. Hakem faktörüne gelince kalan son 10 haftada umarım hakem hatalarından anlatmayız maçları. Ama futbolda kaçınılmaz unsur da hakem hatalarıdır. Umarım bu 10 haftada yaşamayız bunları. Beşiktaş'ın maç eksiğine gelince, olası galibiyeti onu 1 puan öne geçirecektir ki bu da matematik anlamında tabiki bir avantajdır.

Semih Yuvakuran (Teknik Direktör): Futbolda papağan çok

Beşiktaş eksik olan maçını alırsa 1 puan öne geçmiş oluyor. Bu koşu lig sonuna kadar devam eder. Fenerbahçe kadro yapısına da 1-0 önde. Beşiktaş'ın yıldızları da var ama Fenerbahçe'nin yıldızları Avrupa çapında. Hakem faktörü ve yönetici faktörlerine gelince; konuşması gerekenler susuyor ama konuşmaması gerekenler ise papağan gibi ortalıkta dolaşıyor. Bu da Türk futbolunun nereye gittiğini ve gideceğini gösteriyor. Futbolcun, hocan konuşur ama yöneticin bu kadar agresif olmamalı. Futbolu sadece bilenler konuşmalı.

Haberin Devamı

Emrah Kayalıoğlu (Futbol Yorumcusu): Beşiktaş'ın 4 kritik sınavı

Dilerim şampiyonluk yarışında saydıklarımız içerisinde saha içi faktörler belirleyici olur. Elbette işin mental anlamda bir savaşa döndüğünü de düşünürsek, yönetimler de devreye girecektir ama bunların kendi takımları üzerinde etken olmaları gerekir. Futbol sahasına dönecek olursak Beşiktaş kendi maçlarını kazandığı sürece şampiyon olacak. Fenerbahçe’nin yoğun fikstürüyle nasıl baş edeceği Beşiktaş'ın da önündeki dört kritik sınavı belirleyici olacak.

Engin Verel (Futbol Yorumcusu): Şu an kimse lider diyemeyiz

Bu şampiyonluk yolunda oynanmadan maç kazanılmadığını farz edersek şu anda Fenerbahçe lider ya da Beşiktaş lider diyemeyiz. Ancak bir gerçek var ki; bu şampiyonluk yolunda bugün için Beşiktaş'ın 11 maçı, Fenerbahçe için ise belirlenmiş 14 maçı var (10'u lig maçı, 2'si UEFA, 2'si de Türkiye Kupası). Avrupa Kupası'nda tur atladığında Fenerbahçe'nin oynayacağı 14 maçın üstüne oynayacak diğer maçları da ekleyebiliriz. Bu bir dezavantaj görülürken, Beşiktaş için ise önemli bir avantajdır.

Haberin Devamı

Altan Tanrıkulu (Spor Yazarı): Mücadele sonuna kadar devam edecek

Fenerbahçe'nin kadro kalitesi ve oyuncularının tecrübesi, Beşiktaş'ı ise saha içi yardımlaşması ve takım oyunu buraya kadar getirdi. Bundan sonraki haftalarda Fenerbahçe 3 cephede oynayacak, özellikle Avrupa'da başarılı sonuç alırsa lige yansıyabilir. Yorgunluk olacağı kesin. Görünen ligin sonuna kadar mücadelenin devam edeceği. Beşiktaş'ı 1 maç eksiği olmasını etkileyeceğini düşünmüyorum. Bundan sonra iki takımda sahaya kazanmak için çıkacak.

Turgay Demir (Spor Yazarı): Yabancı hakemle Beşiktaş şampiyon

Yarıştaki iki takımın karakterleri çok farklı. Fenerbahçe savunmasıyla ön plana çıkıyor. Bu açıdan bakarsak her zaman hücumcular kazanmıştır. Nadiren ise savunmacılar. Peki Türkiye'de futbol sadece sahada mı oynanıyor? Asla! Deyim yerindeyse dört bir yanını Fenerbahçeliler sarmış Beşiktaş'ın ve bütün hepsiyle mücadele etmek zorunda. Kalan maçları yabancı hakem yönetse beşiktaş açık ara şampiyon olur.

Haberin Devamı

Hakan Akar / Karar