Gazete Vatan Logo
Futbol İngiltere'de federasyon toplanıyor! 3 milyar dolarlık kriz...

İngiltere'de federasyon toplanıyor! 3 milyar dolarlık kriz...

İngiltere Futbol Federasyonu, 19 Mart Perşembe günü 'acil' koduyla toplanıyor. Toplantıda 3 Nisan tarihine kadar ertelenen tüm liglerin iptal edilmesi ve ligin tescil durumu masaya yatırılacak.

İngiltere'de federasyon toplanıyor! 3 milyar dolarlık kriz...

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs futbolu da derinden etkiledi. Birçok lig ertelenirken bazı federasyonların ligleri iptal etmeyi gündeme getirdiği iddia edildi. Geçtiğimiz hafta için oynana Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında taraftarların aldıkları önlemler dikkatleri çekmişti.

Taraftarların corona virüse karşı maskeyle korunmaları Avrupa ülkelerinde durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterir nitelikteydi. İngiltere Futbol Federasyonu, 19 Mart Perşembe günü 'acil' koduyla toplanıyor. Toplantıda 3 Nisan tarihine kadar ertelenen tüm liglerin iptal edilmesi ve ligin tescil durumu masaya yatırılacak...

İngiltere'nin önde gelen spor avukatlarından Richard Kramer bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ligler 3 Nisan tarihine kadar ertelendi ama mucize olmazsa bu virüs o tarihe kadar geçmeyecek. Liglerin iptal edilmesi gündemde" dedi. İngiltere Futbol Federasyonu ve kulüp yetkilileri 19 Mart Perşembe günü toplanarak ligin iptal edilmesini görüşecek. Fakat, Liverpool tarafı ligin kendi lehlerine tescil edilmesini bekliyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde tüm takımların Liverpool'un şampiyonluğunda uzlaşma sağladığı aktarılmıştı fakat kulüplerin son görüşleri perşembe günü federasyona iletilecek. Özellikle Liverpool'un en yakın rakipleri Manchester City ve Manchester United'ın tutumu merakla bekleniyor...

3 MİLYAR DOLARLIK KRİZ!

Corona Virus nedeniyle ertelenen Premier Lig’de tehlike kapıda. Yayın anlaşması ihlalinin 3 milyar doları bulacağı aktarıldı.

Tüm dünyayı etkisine alan Koronavirüs futbolu vurmaya devam ediyor. Şu anda 4 Nisan’a ertelenen Premier Lig’de yayıncı kuruluş telaşı başladı. Yapılan yayın anlaşmasına göre Premier Lig’in temmuz sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Çünkü yeni anlaşma 1 Ağustos 2020’de devreye girecek. Bu sebeple lig temmuz sonuna kadar tamamlanamazsa yayın anlaşmasının ihlali nedeniyle 3 milyar dolara yakın bir ceza olacak.

Bu da 20 kulübü direkt olumsuz etkileyecek. Premier Lig kulüpleri sezonun iptalini istese de ekonomik koşullar kapsamında görüşmeler sürecek.

Haberin Devamı

İngilterede federasyon toplanıyor 3 milyar dolarlık kriz...