Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hedefim Rio'da madalya kazanmak

Hedefim Rio'da madalya kazanmak

Türkiye’nin ilk kez olimpiyatlarda jimnastik branşında temsil edilmesini sağlayan Tutya Yılmaz iddialı

Hedefim Rio'da madalya kazanmak

Ailesinin büyük desteğiyle jimnastiğe başlayan 17 yaşındaki sporcumuz bu yaz Brezilya’nın ev sahipliğinde yapılacak organizasyonun yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı da hayâl ediyor.

TÜRK sporu jimnastikte ilk kez

olimpiyatlarda temsil edilme hakkı kazandı. Bunu “Hedefim olimpiyatlarda ülkemi tensil etmek” diye tam 5 yıl önce

VATAN Gazetesi’ne demeç veren Tutya Yılmaz başardı. Tutya geçtiğimiz nisanda Rio’da düzenlenen kota yarışmasında sergilediği performansla hedefine ulaştı. Bugün büyük bir mutluluk ve inançla çalışmalarını sürdüren Tutya bu seviyeye azimle dolu bir çabanın sonunda geldi.

BUGÜN 17 yaşında olan başarılı sporcumuz 12 yaşından itibaren ailesinin büyük desteğiyle jimnastikle uğraş-maya başladı. Sıradan bir sporcudan çok tam bir profesyonel gibi imkanlar sunulan Tutya, aralarında ünlü mentör Prof. Turgay Biçer’in de bulunduğu sayıları 10-12 arasında değişen teknik ve sağlık ekibiyle her anını programlanarak hazırlıklarını sürdürdü.

SALON 24 SAAT HİZMETİNDE

GENÇ sporcumuz önce kendisinden yaşça büyüklerle katıladığı turnuvalarda başarı göstererek emekleri boşa çıkarmayacağını gösterdi. Türkiye şampiyonluklarıyla birlikte uluslararası pek çok turnuvada hep kürsüde olmayı başaran Tutya devletin de dikkatini çekerek destek aldı. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın devlete aite salonu 24 saat Tutya’ya tahsis etmesiyle hızalan süreç bugünlere sorunsuz gelerek tamamlandı.

Haberin Devamı

EN başta babası Hürriyet Yılmaz’ın desteğinden güç alan Tutya, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı şimdiden hayâl ediyor. Rio’da madalya alma hedefinden vazgeçmeden.