Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Hedefi açıkladı: Avrupa Şampiyonası

Hedefi açıkladı: Avrupa Şampiyonası

Elemelerde, 3. tur ilk maçında Portekiz'i 3-0 yenen A Milli Erkek Takımı, pazar günkü rövanşta en az 2 set kazandığı takdirde 2017'deki finallere vize alacak

Hedefi açıkladı: Avrupa Şampiyonası

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, 2017 Avrupa Erkekler Şampiyonası Elemeleri'nde ilk maçta 3-0 mağlup ettikleri Portekiz'i saf dışı bırakarak, finallere katılmak istediklerini bildirdi.

Mutlugil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Voleybol Şampiyonası Elemeleri 3. turunda Portekiz ile Turgutlu'da oynanan karşılaşmayı etkili servis atarak ve iyi oynayarak kazandıklarını belirtti.

İkinci turda Hollanda karşısında iyi servis atamadıkları için müsabakayı kazanamadıklarını ve grup birincisi olamadıklarını ifade eden Mutlugil, şunları söyledi:

"Portekiz karşısında ilk maçta iyi voleybol oynadığımızı söyleyebilirim. Ancak o maç bitti. Portekiz'de en az 1 puan almak üzere oynamak zorundayız. Genç bir kadromuz var, belki de Avrupa'nın en genç milli takımı diyebilirim. Çoğunlukla 1993-1994 doğumlu oyunculardan kurulu bir ekibiz. İleriye dönük ümit veren bir takımımız var, çalışacağız. Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Gelecek sene Dünya Ligi 2. seviyede de önemli bir mücadele vereceğiz. Aşama aşama erkek voleybolunda da gelişmek istiyoruz."

Haberin Devamı

"Her şey bizim elimizde"

Mutlugil, bu sezon Dünya Ligi 2. seviye final maçlarını Portekiz'de oynadıklarını hatırlatarak, "Hafta sonu Portekiz'le aynı salonda karşılaşacağız. Portekiz'i bu sene 2 maçta mağlup ettik. Dünya Ligi finalinde onlarla eşleşememiştik. Zor bir maç olacak. İyi voleybol oynadığımız takdirde yenebileceğimizi düşünüyorum. Her şey bizim elimizde." diye konuştu.

Turgutlulu sporseverlere teşekkür

Avrupa Voleybol Şampiyonası Elemeleri'nde 2. ve 3. tur maçlarını oynadıkları Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Spor Salonu'na gelenlere teşekkür eden Mutlugil, "Bizi çok iyi desteklediler. Turgutlu'da son 3 senedir önemli bir voleybol gelişimi yaşadık. Seramiksan'ın yatırımları bunda etkili oldu, onlar bu sene Sultanlar Ligi'nde mücadele edecek. Biz Manisa ve Balıkesir bölgesinde organizasyon sayısını artırmak istiyoruz. Bu bölgede kulüp ve toplam oyuncu sayımızı artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Şampiyonası

Türkiye, 2017'de Polonya'da 30. kez düzenlenecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'na daha önce 8 kez katıldı. Ay-yıldızlı ekip, şampiyonada en son 2013'te mücadele etti.

Portekiz ile Türkiye arasında oynanacak 3. tur rövanş karşılaşması, 9 Ekim Pazar günü Portekiz'in Matosinhos kentinde oynanacak. Her türlü galibiyet ve 3-2 mağlubiyet halinde A Milli Erkek Takımı, şampiyona vizesi alacak. Türkiye'nin rakibine 3-0 veya 3-1 mağlup olması halinde Avrupa Voleybol Şampiyonası'na gidecek ekibi altın set belirleyecek.

Fransa, Slovenya, İtalya, Bulgaristan, Rusya ve Sırbistan'ın yanı sıra ev sahibi Polonya'nın doğrudan katıldığı Avrupa Voleybol Şampiyonası'na elemelerde ikinci turun ardından gruplarını lider bitiren Almanya, Finlandiya, Belçika, Slovakya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti de adlarını yazdırdı.

Üçüncü eleme turunda Türkiye-Portekiz eşleşmesi dışında İspanya-Yunanistan, Letonya-Estonya eşleşmelerinin galipleri de şampiyonaya katılım hakkı kazanacak.

Haberin Devamı

İlk maçlarda İspanya, Yunanistan'ı 3-0 mağlup ederken, Estonya da Letonya'yı 3-2 yendi.