Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Golde kılı kıpırdamadı 30 milyon lira bağış topladı

Golde kılı kıpırdamadı 30 milyon lira bağış topladı

Fenerbahçe'nin Eski Teknik Direktörü Vitor Pereira önderliğinde Brezilya kulübü Flamengo'dan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara destek geldi.

Golde kılı kıpırdamadı 30 milyon lira bağış topladı

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından spor dünyası da ilk günden harekete geçti. Dünyanın dört bir yanından sporcular ve antrenörler Türkiye için seferber oldu. Bu isimlere Brezilya'da görev yapan Fenerbahçe'nin eski teknik adamı Vitor Pereira da katıldı.

TFF'NİN YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Asrın felaketi sonrası futbol dünyasıyla ilgili tarihi kararlar almak zorunda kalan Türkiye Futbol Federasyonu, Hatayspor’dan sonra Gaziantep Futbol Kulübü’nün de ligden çekilme talebine olumlu yanıt verdi.

LİGİN KALANI İÇİN KARAR VERİLDİ

Ligin bundan sonraki sürecine ilişkin kararlar alan Mehmet Büyükekşi ve ekibi, resmi duyurular için son çalışmalarını yapıyor.

HATAY VE ANTEP YENİK SAYILACAK

Yönetimde alınan kararlar şöyle; Hatayspor ve Gaziantep 6 Şubat’tan sonraki tüm lig maçlarında 3-0 hükmen yenik sayılacak.

ŞARTSIZ OLARAK GELECEK SEZON SÜPER LİG'DELER

İki kulüp herhangi bir şart olmaksızın 2023/2024 sezonunda Süper Lig’de yer alabilecek. Geçmişe dönük herhangi bir puan revizesi ise olmayacak. Hatay ve Antep’in oynadığı tüm maçlar mevcut skorlarıyla tescil edilecek.

Haberin Devamı

YABANCI TRANSFERİ İÇİN EK KONTENJAN

Süper Lig kulüpleri, Hatay ve Antep’ten yabancı oyuncu transfer ederse bu sezona özel ek yabancı kontenjanı kazanacak. Bu senaryoda ilgili kulübe ilk 11’de 9 yabancı 2 yerli oyuncu bulundurma imkanı verilecek. Geniş kadrolarda ise 14+3 yerine 16+3 yabancı bulundurma serbestliği tanınacak.

KUPADA SİVASSPOR YARI FİNALDE

Bir başka özel karar da Türkiye Kupası ile ilgili. Çeyrek finalde Hatayspor’la eşleşen Sivasspor, 3-0 hükmen galip sayılacak ve yarı finale yükselecek.

HATAY GELECEK SEZON KUPADA ÇEYREK FİNALDE

Hatayspor’un önümüzdeki sezon bu yılki sıralama gözetilmeksizin çeyrek finalden itibaren kupaya dahil edilmesi planlanıyor.

VITOR PEREIRA'DAN ALKIŞLANACAK HAREKET

Fenerbahçe'nin Eski Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın çalıştırdığı Flamengo'da teknik heyet ve futbolcular, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için yaklaşık 30 milyon lira bağışladı.

Vitor Pereira, Türkiye ve Suriye'de yaşanan depremin ardından Brezilya'da bağış toplanmasına öncülük etti.

Haberin Devamı

DEV YARDIM

Brezilya'da yayın yapan Fanaticos Haber sitesinde yer alan habere göre, Flamengo yöneticileri, futbolcular, teknik heyet ve Vitor Pereira, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 8 milyon Brezilya reali (30 milyon TL) topladı.

Öte yandan Flamengo ve Al Ahly'nin karşılaştığı mücadeleyi Brezilya ekibi 4-2 kazanırken Vitor Pereira hiçbir golde sevinç yaşamadı.