Gazete Vatan Logo
Şampiy10 'Göğsünde ay-yıldızlı formayı taşıyan sporcularımıza başarılar diliyorum'

'Göğsünde ay-yıldızlı formayı taşıyan sporcularımıza başarılar diliyorum'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Akdeniz Oyunları öncesinde milli sporcularımız için "Göğsünde ay-yıldızlı formayı taşıyan sporcularımıza başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

'Göğsünde ay-yıldızlı formayı taşıyan sporcularımıza başarılar diliyorum'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cezayir’de 25 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 19. Akdeniz Oyunları öncesinde açıklamalarda bulundu.

‘BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

Kasapoğlu, ülkemizi, 137’si kadın, 185’i erkek olmak üzere 322 sporcunun temsil edeceğini dile getirerek, milli sporcuların en iyisini yapacaklarına inancının tam olduğunu vurguladı.

Bakan Kasapoğlu, milli sporcuların motivasyon ve heyecanlarının yüksek olduğunu ifade ederken, “Akdeniz Oyunları, bir sporcu için önemli bir seviye. Türk sporunun son yıllarda farklı branşlarda yakaladığı başarı grafiğinin Akdeniz Oyunları’nda da süreceğine inanıyorum. Göğsünde ay-yıldızlı formayı taşıyan sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Öte yandan Akdeniz Oyunları’nda daha önceki başarılarımız ise şöyle:

- Türkiye, ilki 1951’de düzenlenen oyunların tamamında yer aldı. Türkiye, bundan önce yapılan 18 oyunda 341 altın, 243 gümüş, 278 bronz, toplam 862 madalya ile madalya sıralamasında üçüncü sırada bulunuyor.

- Ülkemiz 1971 İzmir, 2013 Mersin olmak üzere oyunlara 2 kez ev sahipliği yaptı.

- Türkiye, Napoli ve Mersin’de en başarılı organizasyonları geride bıraktı.

- Ülkemiz, Mersin 2013’te 47 altın, 43 gümüş, 36 bronz ile tüm madalya türlerinde rekor kırdı.

- Türkiye Tarragona 2018’de ise 31 altın, 25 gümüş, 39 bronz, toplam 95 madalya ile 3. sırayı aldı.

Haberin Devamı