Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Gianni Infantino'dan Nusret Gökçe hamlesi! FIFA da devreye girdi

Gianni Infantino'dan Nusret Gökçe hamlesi! FIFA da devreye girdi

Dünya Kupası'nda Arjantin-Fransa finalinin ardından sahaya girerek Arjantinli futbolcularla ve Dünya Kupası'yla fotoğraf çektiren Nusret Gökçe için FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan flaş bir hamle geldi.

Gianni Infantino'dan Nusret Gökçe hamlesi! FIFA da devreye girdi

Dünya Kupası'nda nefesleri kesen Arjantin-Fransa finali Lionel Messi ve arkadaşlarının unutulmaz zaferiyle sonuçlanmıştı. Muhteşem finalin ardından Arjantinli futbolcular sahada eğlenceli görüntülere imza attı. Bu esnada Nusret Gökçe'nin de sahaya indiği görüldü. Gökçe, Arjantinli futbolcular ve Dünya Kupası'yla poz verdi. FIFA kurallarına göre sahaya girmesi yasak olan Nusret Gökçe için FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan flaş bir hamle geldi. İşte ayrıntılar...

MESSI'NİN PEŞİNE TAKILDI

Kupa töreninin ardından Türk Şef Nusret Gökçe de sahaya inerek, Arjantinli oyuncuların sevincine ortak olmaya çalışmıştı. Kupayı eline alarak, Angel Di Maria ile fotoğraf çekilen Nusret, ardından Lionel Messi'ye yönelmişti.

TARAFTARLARDAN TEPKİ

Sosyal medyada görüntüleri izleyen futbolseverler, Nusret Gökçe'ye büyük tepki gösterirken; "Messi, Salt Bea'ye iki kez 'Hayır' dedi. Adam onu tekrar kovaladı ve yakaladı.

Salt Bea'nin yaptığı hareket acınasıydı.

Messi'nin bir cübbeyle örtülmesi ve Salt Bea'nin kupayla poz vermesine müsaade edilmesi nedeniyle harika final biraz mahvoldu" gibi ifadeler kullanıldı.

Haberin Devamı

MEN EDİLDİ

Nusret'in sık sık spor karşılaşmalarının ardından sahaya inmesi, oyuncular ve kupalarla fotoğraflar çekilmesi büyük tepkiye neden olurken ilk tedbir Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi.

ABD'de 1914 yılından beri düzenlenen bir futbol turnuvası olan Lamar Hunt ABD Açık Kupası'ndan Nusret Gökçe'nin men edildiği açıklandı.

Organizasyonun resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda; "Salt Bea, ABD Açık Kupası finalinden men edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

INFANTINO TAKİBİ BIRAKTI

FIFA Başkanı Gianni Infantino, kişisel Instagram hesabından takip ettiği Nusret Gökçe'yi Dünya Kupası finali sonrası sergilediği görüntülerin ardından takipten çıktı.

Sky Sports muhabiri Kaveh Solhekol, Twitter'da yaptığı bir paylaşımla buna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı;

"FIFA Başkanı Gianni Infantino şu anda Instagram'da 303 kişiyi takip ediyor. Bunlardan biri Salt Bae idi. Artık değil. Takibi bıraktı."

Haberin Devamı

FIFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Arjantin-Fransa finali sonrası izni olmamasına rağmen sahadaki kutlamalara katılan Nusret Gökçe'ye FIFA tarafından soruşturma açıldı.

FIFA düzenlemelerine göre, Dünya Kupası'na sadece kupayı kazanan takımın oyuncuları dokunabilir.

Nusret Gökçe, FIFA'nın bu kuralını yok saydığı için hakkında soruşturma açıldı.

Gianni Infantinodan Nusret Gökçe hamlesi FIFA da devreye girdi