Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'da Okan Buruk yıldız ismin hesabını kesti! "Bardağı taşıran son damla oldu"

Galatasaray'da Okan Buruk yıldız ismin hesabını kesti! "Bardağı taşıran son damla oldu"

Süper Lig'de bu akşam İstanbulspor ile karşılaşacak Galatasaray'da Ocak transfer dönemine sayılı günler kala önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk'un yıldız ismin üzerini tamamen çizdiği ifade edildi. İtalyan basını "Okan Buruk takımda istemiyor! Bardağı taşıran son damla oldu" ifadelerini kullanarak Ocak ayındaki ayrılığı duyurdu.

Galatasaray'da Okan Buruk yıldız ismin hesabını kesti! "Bardağı taşıran son damla oldu"

Süper Lig'de lider Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a deplasmanda mağlup olmasının ardından gözler bu akşam oynanacak Galatasaray-İstanbulspor maçına çevrildi. Galatasaray, İstanbulspor'u mağlup etmesi durumunda Süper Lig'in yeni lideri olacak.

İstanbulspor maçına konsantre olan sarı-kırmızılılarda Ocak transfer dönemi öncesi önemli gelişmeler yaşanıyor. Okan Buruk'un birkaç takviye yaparak ligin ikinci yarısında hazırlanacağı ifade edildi. İtalyan basını da Galatasaray'ın yol ayrımında olduğu ismi duyurarak "Okan Buruk takımda görmek istemiyor! Bardağı taşıran son damla oldu" ifadelerine yer verdi.

BURUK'TAN 8 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray’da bugün Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Keçiörengücü maçından çok farklı bir kadro sahada olacak.

İstanbulspor karşısında büyük bir değişim yaşayacak Aslan’da kaleden forvete, beklerden orta alana kadar önemli değişiklikler yapacak. Ziraat Türkiye Kupası’nda ne oynanan futbolu ne de alınan sonucu beğenmeyen Teknik Direktör Okan Buruk, bu karşılaşmadan farklı olarak 8 ismin yerine, yenilerini sahaya sürecek.

Haberin Devamı

Muslera’nın ligde sarı kart cezalısı olması nedeniyle bugün, kupada kadroya alınmayan Okan Kocuk kalede olacak. Sağ bekte ise Dubois’in yerine Boey forma giyecek. Sol bekte ise Aanholt kenara gelecek, büyük ümit beslenen Kazımcan takımdaki yerini alacak. Savunmanın merkezinde ise Nelsson ile beraber, kupada yedek soyunan Abdülkerim oynayacak.

Orta alanda ise en önemli gelişme Oliveira’da yaşandı. Hafta başından bu yana takımla çalışan Portekizli futbolcunun oynayabilecek duruma geldiği bildirildi. Okan Buruk kupada oynattığı Berkan’ı kesip, Torreira’nın yanında Oliveira’ya şans verecek.

Ön tarafta ise kanatlar Rashica ve Kerem’e emanet edilecek. Okan Buruk, 10 numara pozisyonunda yine Mertens’i kullanacak. En uçta da Seferovic’in yerine Gomis, sarı-kırmızılıların gol ayağı olacak.

Böylece ön bölgede kupada şans bulan Seferovic, Barış ve Mata kulübeye çekilecek.

4 FUTBOLCU SINIRDA

Cim-Bom’da üç futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaray’da, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Sacha Boey ve Lucas Torreira, bugün İstanbulspor karşısında kart görmeleri durumunda, 16. haftada deplasmanda oynanacak Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek.

Haberin Devamı

STOPERE SAMET AKAYDIN AYARI

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Samet Akaydın ile hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’nin ilgilendiğini söyledi, fiyatını bulan her futbolcuyu satacağını açıkladı. Cim-Bom, Nelsson ve Abdülkerim’in alternatifini arıyor.

Cim-Bom, alternatifsiz bulunan Nelsson ile Abdülkerim’in stoperdeki alternatiflerini artırmak istiyor. Özellikle Nelsson’un yurt dışından taliplerinin bulunması nedeniyle kaliteli savunmacılar üzerinde araştırmalar yapan Cim-Bom’un, Adana Demirspor’un başarılı ismi Samet Akaydın ile ilgilendiği ortaya çıktı.


Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Samet ile hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’nin ilgilendiğini açıkladı. Sancak şunları söyledi:

“Avrupa’da oynayan, 4 büyükler diye tabir edilen takımlardan biri onu istemişse ve sen de göndermediysen buna pişman olursun. Bu bir gerçek. Bütün taraftarlar bunu bilsin. Bir futbolcuya talip olunuyorsa en uygun şekilde gönderebiliyorsan göndereceksin. Ben her zaman söylerim. Kim olursa olsun, kendi ederini, kendi fiyatını bulduğu anda ben satarım. Hatta beni bile bir kulübe başkan olarak isteseler, benim de ederimi verseler ben de gider orada başkanlık yaparım. Çünkü sadece bir spor kulübü yönetmiyoruz. Maddi getirileri, götürüleri, işleyişi, sürekliliği düşünmek zorundayız.”

Haberin Devamı

İTALYA'DAN SEFEROVİC İDDİASI: BURUK İSTEMİYOR

Türkiye Kupası'nda oynanan Keçiörengücü maçında büyük hayal kırıklığı yaratan Haris Seferovic'in Galatasaray macerası sona erebilir. Keçiörengücü maçındaki kötü performansı ve penaltı vuruşundan yararlanamaması eleştiri oklarını yeniden İsviçreli golcüye çevirdi.

Galatasaraylı taraftarlar da Keçiörengücü maçında oyundan alınan Haris Seferovic'e büyük tepki gösterdi. Sarı-kırmızılıların sezon başında Benfica'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı İsviçreli ile yollarını ayırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Milliyet'ten Ahmet Turna'nın haberine göre; İtalyan basını da Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Seferovic'i takımda görmek istemediğini iddia etti. Tuttomercatoweb'te yer alan habere göre Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nda oynadığı Keçiörengücü maçı Seferovic için bardağı taşıran son damla oldu. Ocak ayında Seferovic ile yollar ayrılacak.

"BURUK İSTEMİYOR"

Tuttomercatoweb'te yer alan haberde "Haris Seferovic için zor zamanlar. İsviçreli golcü teknik direktör Okan Buruk'u ikna edemedi ve Galatasaray, Benfica ile sözleşme feshi için görüşmelere başladı. Seferovic ligde sadece sekiz maça çıktı ve performansı beklentilerin altında kaldı. Galatasaray, Benfica'ya 1,5 milyon Euro'nun yanı sıra forvet oyuncusunun maaşının tamamı olan 2.3 milyon Euro ödedi. Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü'ne karşı gösterdiği kötü performans bardağı taşıran son damla oldu." ifadelerine yer verildi.

 

Galatasarayda Okan Buruk yıldız ismin hesabını kesti Bardağı taşıran son damla oldu