Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Gianluca Vialli kimdir, öldü mü? İtalya’nın efsane futbolcusu Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi?

Gianluca Vialli kimdir, öldü mü? İtalya’nın efsane futbolcusu Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi?

İtalyan futbol efsanesi Gianluca Vialli, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi? Gianluca Vialli kimdir, kaç yaşındaydı?

Gianluca Vialli kimdir, öldü mü? İtalya’nın efsane futbolcusu Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi?

İtalyan Futbol efsanesi Gianluca Vialli 58 yaşında hayatını kaybetti. Futbolculuk kariyeriyle İtalya'nın efsane forvetleri arasında gösterilen Vialli, son olarak İtalya Milli Takımı'nda Mancini'nin yardımcısı olarak görev yapmıştı. Peki, Gianluca Vialli kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü, hastalığı neydi?

Gianluca Vialli neden öldü, hastalığı neydi?

Gianluca Vialli'ye pankreas teşhisi ilk olarak 2017 yılında konulmuştu. Tedavisinin ardından 2018 yılında iyileşen Vialli, aynı yılın ortalarında yeniden rahatsızlanarak kemoterapiye başladı. 2020'nin ortalarında kendisini daha iyi hissettiğini söyleyen Vialli, 2021 yılında düzenlenen EURO 2020'de İtalya Milli Takımı'nın koordinatörü olarak turnuvaya gitmiş ve Roberto Mancini'nin sağ kolu olarak görev yapmıştı. Teknik direktörlük kariyerinde Chelsea ve Watford'u çalıştıran Vialli, Milli Takım'daki görevinden 14 Aralık 2022'de ayrılmıştı.

Gianluca Vialli kimdir?

Gianluca Vialli, 9 Temmuz 1964 yılında İtalya Cremona'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine  1980 yılında İtalya'da Cremonese'de başladı. 1992'de 12,5 milyon sterlin karşılığında Juventus'a transfer oldu. 

Haberin Devamı

1996'da Chelsea'ye katılan futbolcu, bir sonraki sezonda takımın menajeri oldu. 1998-2000 yılları arasında Chelsea'yi çalıştırdı. Chelsea ile FA Cup, EFL Cup, UEFA Kupa Galipleri Kupası, FA Community Shield ve UEFA Süper Kupası'nı kazandı.

İtalya Milli Futbol Takımı Azzurri'nin 1986 ve 1990 Dünya Kupası kadrolarında yer alan Vialli, İtalya için 59 maçta 16 gol attı.

1998 yılında Chelsea ile Kupa Galipleri Kupası'nı kazandığında bunu başaran en genç teknik direktör oldu.

Daha önce oynadığı Sampdoria kulübünde Roberto Mancini ile iyi bir forvet ikilisi olan Vialli, milli takımda da Mancini ile beraber oynadı.

Beş yıl önce kanser teşhisi konulan Vialli, Kasım 2018'de radyoterapi ve kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Nisan 2020'de tamamen temizlendiği açıklanan futbolcunun, Aralık 2021'de hastalığa tekrar yakalandığı belirtilmişti. Gianluca Vialli, 6 Ocak 2023'te hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı