Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Genç oyuncular için üzülüyorum'

'Genç oyuncular için üzülüyorum'

Milli basketbolcu Ender Arslan, devşirme oyuncularla ilgili düşüncelerini açıkladı.

'Genç oyuncular için üzülüyorum'

İspanya'da düzenlenecek olan FIBA Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan 12 Dev Adam'ın oyun kurucularından Ender Arslan devşirme oyuncuların milli takım için yararlı olduğunu düşünmediğini söyledi. Ender Arslan'ın açıklamaları şöyle:

1 ve 2 numara pozisyonunda ülkemizde birçok yabancı basketbolcu var, devşirme oyuncular da Türk sayılacak. Türk basketbolcuların değeri azaltılıyor gibi duruyor. Milli takıma etkisinin nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?

- Milli takım için yararlı olduğunu düşünmüyorum. Yeni yetişecek genç oyuncuların bu karar ile çok daha zor süre alıp, gelişemeyeceğini düşünüyorum. Rekabet ortamı olduğu için, genç oyuncuların daha hızlı yetişeceği söyleniyor ancak ben buna katılmıyorum. Çünkü özellikle genç oyuncular çok az süre buluyorlardı, daha da az süre bulacaklardır. Onlar için cidden üzücü bir durum. Alttan gelen genç oyuncular bu kural ile daha zor katkı verecekler Milli Takım’ımıza.

Peki ya lig için katkısı ne olur yabancı kuralının?

- Lig için katkısı elbette olacaktır. Avrupa temsilcilerimiz için de daha çok başarı yakalamalarını sağlayacaktır. Ama bu olay Milli Takım’a yansıdığı anda benim desteklemediğim bir durum ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon sakatlıklara ve daha az bütçeye rağmen, Avrupa’da Fenerbahçe ve Anadolu Efes’e göre daha başarılı bir grafik çizdi, bunun nedeni sence ne?

- Aslında sakatlık durumlarına daha önceki senelerden hazırdık, önemli isimler sene içinde sakatlandı ancak başımızda çok değerli bir koç var. Sakatlıklar birbirimize daha da kitlenmemizi sağladı ve daha çok inandık birbirimize. Sakatlıklıktan sonra daha çok kenetlenip, bir adım daha öne çıktık. Avrupa’daki başarımızın sırrı bu.

Fenerbahçe ile Final serisi oynarken Fenerbahçe’nin seni istediğine dair haberler çıkmıştı. Doğru muydu bu?

- Biz o an şampiyon olmaya çalışıyorduk, hiçbir teklife kulak asmadım, asmam.

Röportaj: Yunus Aydın